Oι νέες 5άστερες αφίξεις στη Μύκονο από το 2021

Mπορεί η πανδημία να έβαλε «φρένο» φέτος στα επενδυτικά πλάνα ουκ ολίγων ενδιαφερομένων στον πλέον προβεβλημένο premium ελληνικό προορισμό, το βλέμμα ωστόσο των πολυτελών αλυσίδων και λοιπών …δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό πολυτελείας παραμένει στο νησί των ανέμων με ορίζοντα από το 2021 και μετά.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για το νησί ως έναν από τους πιο «σίγουρους» προορισμούς για τη μετά Covid 19 περίοδο είναι και το γεγονός ότι από τη σεζόν του 2021 εντείνουν την παρουσία τους στο νησί με απευθείας πτήσεις και οι αεροπορικές όπως η Aegean, με τη δική της βάση, η Lufthansa, η Ryanair κ.α.

Στο «μέτωπο» της φιλοξενίας, το Pacha Group, ανακοίνωσε τώρα, εν μέσω πανδημίας, το πλάνο για την άφιξή του στη Μύκονο από τη θερινή σεζόν του 2021 (μία κίνηση που είχε προαναγγελθεί ήδη από το 2019) ωστόσο και άλλες πολυτελείς αλυσίδες έχουν βάλει πλώρη για το νησί έχοντας εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον για τα μεγάλα projects που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Αccor, Οne & Only, Ritz Carlton, Six Senses, Rocco Forte είναι μερικά μόνο από τα διεθνή 5άστερα ονόματα που έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους για τις νέες πολυτελείς μονάδες του νησιού, κάποιες από τις οποίες περιλαμβάνουν και τουριστικές κατοικίες.

Οσον αφορά το Pacha Group, όπως έγραφε το newmoney, σχεδιάζει να λειτουργήσει ένα ξενοδοχείο, ένα beach restaurant bar και ένα club στη Μύκονο από το δεύτερο τρίμηνο του 2021- καλώς εχόντων των πραγμάτων εξαιτίας της πανδημίας- αναζητώντας μάλιστα αυτή την περίοδο και προσωπικό.

Το Pacha Group, είναι μια εταιρία διεθνούς χαρτοφυλακίου που δημιουργήθηκε το μακρινό 1966 και δραστηριοποιείται στους τομείς αναψυχής, ψυχαγωγίας, φιλοξενίας, εστίασης και εκδηλώσεων, μόδας και αρώματος. Ο όμιλος είναι γνωστός από το πρώτο superclub της Ίμπιζα το 1973, προτού επεκταθεί στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με το El Hotel Pacha.

Στους ομίλους που επίσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το νησί είναι και η Rocco Forte, η οποία έχει πραγματοποιήσει μάλιστα, κατά τις πληροφορίες, σχετικές επαφές και με τον όμιλο Δουζόγλου, ο οποίος έχει τοποθετηθεί ήδη από το 2016 στο νησί, αρχικά με την αγορά του ξενοδοχείου ΛΗΤΩ κι εν συνεχεία με το συγκρότημα βιλών που αγοράστηκε από την οικογένεια Αγγελόπουλου και το πλάνο για ένα resort 140 δωματίων στην παραλία Ελιά.

Η Rocco Forte, έχοντας ξεκινήσει, με ιταλικό …αέρα από το 1996, η αλυσίδα αριθμεί 15 ανεξάρτητα ξενδοχεία και resorts σε ‘’εξαιρετικά σημεία’’ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοφιλείς ιταλικούς προορισμούς (Ρώμη, Φλωρεντία, κ.α.), το Εδιμβούργο, το Λονδίνο, το Μόναχο, τη Φραγκφούρτη, το Βερολίνο κτ.λ., ενώ επόμενοι σταθμοί θα είναι στη Σαγκάη, το Παλέρμο και το Μιλάνο.

Στις επενδύσεις που έχουν πάρει το μακρύ δρόμο των αδειοδοτήσεων, αν και έχουν συναντήσει αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς, είναι οι λεγόμενες «στρατηγικές»:

Καταρχάς για το The Mykonos Project ύψους 60 εκατ. ευρώ στην περιοχή «Καραπέτης» της Άνω Μεράς από την AGC του Αστέρα Βουλιαγμένης που προβλέπει την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης και ευεξίας και μαρίνα σκαφών και η έτερη, του Project Blue των Grivalia Hospitality και Frontisa Management σε έκταση 100 στρεμμάτων στην Ανω Μερά, όπου αναμένεται να αναπτυχθεί ξενοδοχειακή εγκατάσταση 5 αστέρων με υποδομές spa, συνολικής δυναμικότητας 340 κλινών. Ritz Carlton, Six Senses, One & Only αλλά και Four Seasons, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα ονόματα που έχουν ακουστεί για τις πεντάστερες επενδύσεις.

Ως «στρατηγική» επένδυση έχει εγκριθεί πιο πρόσφατα, μέσα στο καλοκαίρι, και αυτή από το επενδυτικό σχήμα White Mulberry, με τη συμμετοχή ελληνικών αλλά και ξένων κεφαλαίων, συνολικού ύψους 104 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τις δύο πρώτες μονάδες στην Ελλάδα των brands Raffles και Fairmont στη Μύκονο του ομίλου Accor, ένα έργο του οποίου η ολοκλήρωσή έχει προγραμματιστεί, με βάση το χρονοδιάγραμμα, για το 2024.

Στις πολυτελείς αφίξεις της επόμενης χρονιάς περιλαμβάνεται και το νέο 5άστερο ξενοδοχείο, «Once in Mykonos», πάνω από την παραλία του Ορνού το οποίο, θα διαθέτει 50 σουίτες με πισίνες, κέντρο ευεξίας, χώρους εστίασης κ.α. και θα είναι κάτω από τη διαχείριση της εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχείων HIP Hospitality. Εκτός από τις μεγαλύτερες άδειες για δύο νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων με πισίνα έχουν εγκριθεί στην περιοχή της Ελιάς, δύο ακόμη 5 αστέρων στη θέση Πυργί αλλά κι ένα στη θέση «Tagoo»  από την οικογένεια Κουσαθανά.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές