Γιατί η Pfizer επενδύει στη Θεσσαλονίκη

Στο «στόχαστρο» της Pfizer μπαίνει η Θεσσαλονίκη, αφού η συμπρωτεύουσα θα γίνει έδρα δύο επενδύσεων της μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας στην χώρα μας.

Την είδηση αποκάλυψε ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλβέρτος Μπουρλά το απόγευμα της Τετάρτης από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κίνηση αυτή της Pfizer αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης όχι μόνο προς την χώρα μας και τις προοπτικές της οικονομίας της αλλά και αχτίδα ελπίδας για την επιστροφή νέων Ελλήνων που μετανάστευσαν τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά, το 15%-20% των αιτήσεων που δέχθηκε η εταιρεία για τις θέσεις εργασίας, προέρχεται από Έλληνες που είχαν φύγει στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης και θέλουν τώρα να γυρίσουν πίσω.

Συγκεκριμένα, η μεγάλη φαρμακοβιομηχανία σχεδιάζει να δημιουργήσει στην Θεσσαλονίκη έναν από τους κόμβους της, «hubs» στον οποίο θα εργάζονται 200 άτομα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Μπουρλά, ο σχεδιασμός της Pfizer περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ακόμα κόμβου στη Θεσσαλονίκη που θα εξυπηρετεί εσωτερικά την εταιρεία και σ’ αυτό θα μπορέσουν να δουλέψουν άλλα 350 άτομα. Πρόκειται για ένα κέντρο υπηρεσιών που θα ενώνει τα κέντρα καινοτομίας της Pfizer ανά τον κόσμο υποστηρίζοντας από λογιστικές υπηρεσίες ως την κεντρική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Η πολυεθνική σχεδιάζει να συνεργαστεί με πανεπιστήμια και τοπικά κέντρα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, με στόχο να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα παγκόσμιου επιπέδου, να μεγιστοποιήσει τα οφέλη των νέων τεχνολογιών και την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και εμβολίων.

Συνολικά, στα δύο κέντρα θα εργάζονται σε πρώτη φάση, 600 άτομα, με την προοπτική αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί. Το τελικό κτίριο, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί, θα είναι έκτασης 3 χιλιάδων τ.μ. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, το κέντρο θα είναι πλήρως λειτουργικό, από την πρώτη φάση εντός του 2021.

«Βλέπουμε το περιβάλλον ν’ αλλάζει στην Ελλάδα. Είναι μια χώρα που σε καλεί να επενδύσεις σ’ αυτήν και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, γιατί είναι η χώρα μου. Και ξέρω πως η παγκόσμια κοινότητα νιώθει το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά εξηγώντας τους λόγους πίσω από την επιλογή της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές
Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια
«Πρασινίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Η νέα επένδυση με αρχικό εκτιμώμενο κόστος τα 50 εκατ. ευρώ
Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο Moody's
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα
Ελλάδα: Μείωση 1,5% στον τζίρο των επιχειρήσεων τον Ιανουάριο του 2024
Ξεκινά η κατασκευή του Microsoft Data Center στα Σπάτα
Ελλάδα: Ανοίγει σήμερα το «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» για ξενοδοχεία και καταλύματα
DBRS: Επιβεβαίωση αξιόχρεου της Ελλάδας στο ΒΒΒ (χαμηλό) με σταθερές προοπτικές
EuroChampion Jet: Το νέο εντυπωσιακό ταχύπλοο της SEAJETS στο λιμάνι του Πειραιά