Τhe Modernist: Nτεμπούτο εν μέσω πανδημίας στο Κολωνάκι

Εν μέσω πανδημίας κάνει το ντεμπούτο στα μέσα Σεπτεμβρίου το νέο ξενοδοχείο «The Modernist Athens» στο Κολωνάκι, στο ακίνητο όπου παλιά στέγαζε την καναδική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας.

Η κάθοδος του Τhe Modernist από τη Θεσσαλονίκη στην πρωτεύουσα έρχεται σε μία περίοδο πολύ δύσκολη για τον τουρισμό της Αθήνας όπου οι πληρότητες (κι ενώ αρκετές ακόμη μονάδες παραμένουν κλειστές) έχουν πέσει με βάση τα επίσημα νούμερα από την Ενωση Ξενοδόχων και την εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων gbr consulting στο 39,2% για το μήνα Ιούλιο.

Αντίστοιχα και ο Αύγουστος κινείται σε πολύ χαμηλά ποσοστά, αν ληφθεί υπόψη η επιπλέον παράμετρος από τις αφίξεις στο Ελ. Βενιζέλος όπου στο πρώτο δεκαπενθήμερο, με βάση τα προκαταρκτικά και ανεπίσημα νούμερα του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, δείχνουν πτώση 60% στη συνολική επιβατική κίνηση για το πρώτο 15θήμερο του Αυγούστου και ακόμη μεγαλύτερη, στο 65,8% για τη διεθνή κίνηση (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων από/ προς το εξωτερικό).

Το The Modernist Athens πρόκειται να λειτουργήσει στο Κολωνάκι επί της οδού Ιωάννου Γενναδίου 4 και Υψηλάντου σε ένα ακίνητο που έχει σημαντικό παρελθόν.

Το νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει στο κτίριο το οποίο έχει οικοδομηθεί στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και στο παρελθόν φιλοξενούσε την Πρεσβεία του Καναδά. Μετά τη μετακόμιση της Πρεσβείας, το ακίνητο είχε βρεθεί στο επίκεντρο όταν, εν μέσω οικονομικής κρίσης και σε μία περίοδο πλήρους κατάρρευσης για το εγχώριο real estate, το 2015 πουλήθηκε στην Dogus του Φεριτ Σαχένκ, την περίοδο που ο τουρκικός όμιλος αναζητούσε ευκαιρίες στην Ελλάδα επενδύοντας στρατηγικά σε τομείς με προοπτικές (βλ. τουρισμός και real estate, Αστέρας Βουλιαγμένης, μαρίνες κ.α.).

Τα προβλήματα ρευστότητας της Dogus στην Τουρκία έφεραν την αποεπένδυση από διάφορες δραστηριότητες για τον όμιλο ανά την Ευρώπη, ενώ και στη χώρα μας ο όμιλος προχώρησε σε πωλήσεις μεταξύ των οποίων και αυτή για το ακίνητο του Κολωνακίου.

Το 2018, το εξαώροφο κτίριο στη γωνία των οδών Υψηλάντου και Γενναδίου, στο Κολωνάκι πέρασε με 4,75 εκατ. ευρώ στην ιδιοκτησία της Briq Properties ΑΕΕΑΠ του Θεόδωρου Φέσσα και πλέον θα λειτουργήσει ως πολυτελές ξενοδοχείο με την καθοδήγηση της ομάδας του επιτυχημένου «The Modernist’» στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. η οποία συνεργάζεται και με το Ergon House Αthens της οδού Μητροπόλεως).

Το νέο ξενοδοχείο στο Κολωνάκι περιλαμβάνει δωμάτια σε …μεγέθη S, M, L και XL, ξεκινώντας από τα 20 τ.μ. και φθάνοντας έως τα 54 τ.μ. για τα family rooms με τον συνδυασμό Small + Large δωματίων που επικοινωνούν εσωτερικά ώστε να καλύπτουν ανάγκες οικογενειών. Εν μέσω πανδημίας, το Modernist έχει προωθήσει νέες λειτουργίες (web check in, δυνατότητα για πακέτα πρωινού στο δωμάτιο κ.τ.λ.), ενώ έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τον όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.
 

 
 
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Δειτε Επισης

Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές
Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια
«Πρασινίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Η νέα επένδυση με αρχικό εκτιμώμενο κόστος τα 50 εκατ. ευρώ
Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο Moody's
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα