Σε ποιο ελληνικό νησί λειτουργησε το 70% των 5άστερων ξενοδοχείων

Ο αυξανόμενος αριθμός των ξενοδοχειακών μονάδων που τίθενται σε λειτουργία στη Ρόδο αποτελεί θετικό αποτύπωμα για την πορεία της φετινής σεζόν στους τουριστικούς προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, το ποσοστό των ανοιχτών ξενοδοχείων στην αρχή της τουριστικής περιόδου ήταν 25%. Ωστόσο η εξέλιξη των διεθνών αφίξεων, σε συνδυασμό με τα έγκαιρα προληπτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν, συνέβαλαν στην αύξηση των ανοιχτών ξενοδοχείων, τα οποία πλέον φθάνουν το 40%.

Αυτή η θετική μεταβολή συντελέστηκε κυρίως από τα μικρότερης κατηγορίας ξενοδοχεία 1*- 2*-3*, τα οποία αξιολόγησαν την εξέλιξη της «ιδιόμορφης» περιόδου λόγω των συνεπειών της COVID-19 και αποφάσισαν να λειτουργήσουν έως τις 15 Αυγούστου.

«Έχουμε θετική εξέλιξη σχετικά με τα ανοιχτά ξενοδοχεία. Τα ξενοδοχεία μικρότερης κατηγορίας -όπως ήταν αναμενόμενο- στην αρχή ήταν πολύ πιο επιφυλακτικά. Ωστόσο, αξιολόγησαν θετικά την εξέλιξη της σεζόν, αλλά και την αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων λειτουργίας τον Ιούλιο στα ανοιχτά ξενοδοχεία και έτσι το ποσοστό των εν λειτουργία μονάδων στις κατηγορίες 1*-2*-3* από 10-20% αρχικά, αυξήθηκε στα μέσα Αυγούστου σε 35%», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, έως τις 15 Αυγούστου τα ξενοδοχεία 5* σε λειτουργία ξεπέρασε το 70%, τα ξενοδοχεία 4* άγγιξαν το 40% (από το 30% στην αρχή της σεζόν), και τα ξενοδοχεία 1*-2*-3* ξεπέρασαν το 35% όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων,

Το σταδιακό άνοιγμα των ξενοδοχείων μικρότερων κατηγοριών εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση και στην τοπική οικονομία, καθώς αυτά τα καταλύματα, στην πλειονότητά τους, δεν είναι all inclusive αλλά λειτουργούν κυρίως με Bed and Breakfast ή Half board.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο