Αμοιβές που… ζαλίζουν για τους «επίλεκτους» του ΤΧΣ

Ετήσιες αποδοχές άνω των 840.000 ευρώ έλαβαν πέρυσι τα μέλη της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), η διάρκεια του οποίου λήγει – εάν και εφόσον δεν υπάρξει παράταση – την 31η Δεκεμβρίου του 2022.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την Ετήσια Οικονομική Έκθεση για το 2019, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής έλαβαν τα εξής ποσά για τις υπηρεσίες τους:

  • Martin Czurda, Διευθύνων Σύμβουλος: 271.205 ευρώ.
  • Ηλίας Ξηρουχάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος: 176.825 ευρώ.
  • Ανδρέας Βερύκιος, Πρόεδρος: 140.000 ευρώ.
  • Μαρίκα Σ. Ιωάννου – Φραγκάκη, Εκτελεστικός Μέλος: 106.369 ευρώ (15.150 ευρώ για το διάστημα από 1/1 έως 9/5 και 91.219 ευρώ για την περίοδο από 9/5 έως 31/12 του 2019).
  • Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος, Μέλος, ορισμένος από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ): 49.000 ευρώ.
  • Christof Gabriel Maetze, Μέλος: 49.000 ευρώ.
  • Paul Arlman, Μέλος: 40.000 ευρώ.
  • Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Μέλος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών: 8.870 ευρώ για διάστημα από 22/10 έως 31/12 του 2019.
  • Jón Sigurgeisson: 806 ευρώ για τις πρώτες 15 ημέρες του 2019.


«Όσον αφορά στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (σ.σ. Czurda, Ξηρουχάκης και Ιωάννου – Φραγκάκη), το ποσό των 63.729 ευρώ – επιπλέον των ανωτέρω – καταβλήθηκε από το ΤΧΣ σε ασφαλιστικά ταμεία ως εργοδοτικές εισφορές. Οι αποδοχές δε, εκκαθαρίζονται, προκειμένου να συμφωνούν με την εγκεκριμένη αμοιβή, σύμφωνα με την εφημερίδα της κυβερνήσεως», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην Έκθεση και προστίθεται: «Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέλη, οι αντίστοιχες εισφορές ‘άγγιξαν’ τα 31.911 ευρώ».

Εάν στα παραπάνω ποσά προστεθεί και η μισθοδοσία των 33 υπαλλήλων του ΤΧΣ, τότε το ετήσιο κονδύλι… εκτοξεύεται. «Η πλειοψηφία του ανθρωπίνου δυναμικού του Ταμείου εργάζεται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου βάσει ιδιωτικού δικαίου, που συμπίπτει με τη διάρκειά του. Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 3864/2010, το ανθρώπινο δυναμικό του Ταμείου εργάζεται σύμφωνα με τρεις τύπους συμβάσεων απασχόλησης: Ορισμένου χρόνου συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, συμβάσεις έμμισθης εντολής για δικηγόρους και συμφωνίες απόσπασης, οι οποίες είναι δυνατές για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, καθώς και υπαλλήλους της ΤτΕ», υπογραμμίζεται στην Έκθεση και προστίθεται: «Οι αποδοχές του προσωπικού καθορίζονται με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, σύμφωνα με την πολιτική αποδοχών, που έχει εγκριθεί. Η πολιτική ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική του ΤΧΣ και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα ως μέτοχος των ελληνικών συστημικών τραπεζών, με συγκεκριμένη αποστολή να συμβάλει στη βελτίωση της σταθερότητας στον ελληνικό τραπεζικό τομέα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές
Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια
«Πρασινίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Η νέα επένδυση με αρχικό εκτιμώμενο κόστος τα 50 εκατ. ευρώ
Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο Moody's
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα