Η Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της Forthnet από την United Group

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγχωνεύσεων της ΕΕ, την εξαγορά της εταιρείας «Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών και Τηλεματικών Εφαρμογών Α.Ε.» (γνωστή με τον διακριτικό τίτλο «Forthnet») της Ελλάδας από την United Group B.V. των Κάτω Χωρών. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής η Forthnet είναι τηλεπικοινωνιακός φορέας, που δραστηριοποιείται στην παροχή σταθερών και κινητών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ευρυζωνικού διαδικτύου και υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης προσφέρονται επίσης, σε περιορισμένο βαθμό, στην Κύπρο. Η United Group δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν δημιουργεί προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένης της πολύ περιορισμένης βελτίωσης της θέσης της συγχωνευθείσας οντότητας στην αγορά και της παρουσίας πολλών άλλων παραγόντων στην αγορά λιανικής παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που κάνουν χρήση του ανοικτού διαδικτύου (οι λεγόμενες επιφυείς ή ΟΤΤ/over-the-top υπηρεσίες) στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι η κάθετη σχέση μεταξύ των αγορών προηγούμενου σταδίου χονδρικής παροχής υπηρεσιών τερματισμού κλήσεων σε κινητά και σταθερά δίκτυα και των αγορών επόμενου σταδίου λιανικών υπηρεσιών κινητών και σταθερών τηλεπικοινωνιών, οι οποίες προκύπτουν από τη συναλλαγή, δεν θα δημιουργούσε προβλήματα, καθώς οι αγορές προηγούμενου σταδίου υπόκεινται σε εκ των προτέρων ρύθμιση. Η πράξη εξετάστηκε στο πλαίσιο της συνήθους διαδικασίας επανεξέτασης των συγχωνεύσεων.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές
Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια
«Πρασινίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Η νέα επένδυση με αρχικό εκτιμώμενο κόστος τα 50 εκατ. ευρώ
Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο Moody's
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα
Ελλάδα: Μείωση 1,5% στον τζίρο των επιχειρήσεων τον Ιανουάριο του 2024
Ξεκινά η κατασκευή του Microsoft Data Center στα Σπάτα
Ελλάδα: Ανοίγει σήμερα το «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» για ξενοδοχεία και καταλύματα
DBRS: Επιβεβαίωση αξιόχρεου της Ελλάδας στο ΒΒΒ (χαμηλό) με σταθερές προοπτικές
EuroChampion Jet: Το νέο εντυπωσιακό ταχύπλοο της SEAJETS στο λιμάνι του Πειραιά