ΤΙΤΑΝ CEMENT INTERNATIONAL: Αύξηση κερδοφορίας και ανθεκτικότητα

Αύξηση κερδοφορίας και ανθεκτικότητα, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας και της γενικευμένης στάσης έργων παρουσίασε ο όμιλος ΤΙΤΑΝ Cement International SA στο πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ ο κύκλος εργασιών κινήθηκε στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.  Η άμεση αντίδραση  του Ομίλου στις αλλαγές που επήλθαν στις αγορές, ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων και η στοχευμένη στρατηγική, συνέβαλαν καθοριστικά στις θετικές αυτές επιδόσεις. H επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τις κοινές προσπάθειες διοίκησης και εργαζομένων για τη διασφάλιση της υγείας και της ζωής των εργαζομένων του Ομίλου και των οικογενειών τους, καθώς και των συνεργατών, των πελατών και των τοπικών κοινωνιών.

Μετά την απότομη κάμψη της δραστηριότητας του Ομίλου που ήρθε ως αποτέλεσμα της εφαρμογής έκτακτων περιοριστικών μέτρων το Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι πωλήσεις στις περισσότερες αγορές, κατέγραψαν σημαντική ανάκαμψη το Μάιο και τον Ιούνιο. Ο κατασκευαστικός κλάδος χαρακτηρίστηκε αναγκαία δραστηριότητα στις αγορές στις οποίες έχει παρουσία ο Όμιλος, με αποτέλεσμα όλα τα εργοστάσια τσιμέντου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, καλύπτοντας τη ζήτηση στις τοπικές αγορές. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου TITAN κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθε σε €786,3 εκ., παραμένοντας ουσιαστικά αμετάβλητος (+0,1%) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος.

Οι στοχευμένες περικοπές δαπανών, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές στερεών καυσίμων και τη γενικότερη ανθεκτικότητα των τιμών στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος, οδήγησαν σε σημαντική βελτίωση του περιθωρίου κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 12% και έφθασαν στα €136,8 εκ., ενώ το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε σε 17,4% από 15,6% το πρώτο εξάμηνο του 2019. Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, αυξήθηκαν κατά €9 εκ. και ανήλθαν σε €22,4 εκ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος ανέφερε ότι: «Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη ταχύτητα και ευελιξία στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Έτσι μπορέσαμε, και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων μας, αλλά και να βελτιώσουμε την κερδοφορία σε δύσκολες συνθήκες αγοράς».

 

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο