Στα σκαριά το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό σκούτερ

Τέσσερις Έλληνες δημιούργησαν την εταιρεία «Give» το 2016, και φαίνονται αποφασισμένοι να πουλήσουν το πρώτο «έξυπνο» ηλεκτρικό σκούτερ ελληνικής κατασκευής το 2021. Λέγεται «i.lektra» και βρίσκεται τώρα στα τελευταία στάδιά του.

Η εταιρεία αποτελείται από τους: Ηλία Νασιόπουλο, Λευτέρη Κόζα, Αστέρη Αποστολίδη και Σεβαστιανό Μαΐλ. Για το σκούτερ αυτό όλα ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια όταν ο Ηλίας Νασιόπουλος επέστρεψε από την Αγγλία, όπου είχε εργαστεί επί μια οκταετία ως μηχανικός και αρχιμηχανικός αναλύσεων και κατασκευών στην ομάδα «Force India Formula 1» στην εταιρεία Prodrive και στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nissan στην Ευρώπη, για να αφιερωθεί στο όραμά του. Ποιο ήταν αυτό; «Η Give στήθηκε με όραμα την ηλεκτροκίνηση και με στόχο να καινοτομήσει στον τομέα του urban mobility. Ξεκινήσαμε όμως με υπηρεσίες προς τρίτους για να δημιουργήσουμε ένα κεφάλαιο που θα μπορούσαμε στη συνέχεια να επενδύσουμε στο δικό μας όραμα» λέει.

Η ιδέα για ένα σκούτερ χρονολογείται πίσω στην ίδρυση της εταιρείας, μαζί με πιο φιλόδοξα σχέδια για την παραγωγή οχημάτων, και ο σχεδιασμός του ξεκίνησε το 2017. «Τώρα έχουμε έτοιμα τα πρωτότυπα σχέδια, κάνουμε τεστ στο πάρκο του «Δημόκριτος» και ο σκοπός τώρα είναι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία πιστοποίησης και μετά να προχωρήσουμε στη γραμμή παραγωγής. Πρόκειται για ένα δύσκολο στάδιο, από οικονομικής άποψης, αλλά είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο Νασιόπουλος.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει με χαμηλή μέση παραγωγή, με περίπου 200-300 μονάδες τον πρώτο χρόνο και μετά να αυξηθεί στις 1.000 τα επόμενα χρόνια.

Το ελληνικό ηλεκτρικό σκούτερ θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το καλοκαίρι του 2021 και θα είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον ηλεκτρικό μοτοποδήλατο με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 85 χλμ./ ώρα και ένα εύρος αυτονομίας των 180 χλμ. με μια φόρτιση, που θα παρέχεται από τρεις αποσπώμενες μπαταρίες.

Θα διαθέτει επίσης ένα ταμπλό ψηφιακής οθόνης 8 ιντσών και πλοηγό.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι θα είναι ένα από τα πρώτα οχήματα παγκοσμίως που θα μπορεί να ενεργοποιηθεί από το κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα χρησιμοποιείται επίσης ως συναγερμός σε περιπτώσεις απόπειρας κλοπής.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο