Ναυτιλία: Συνεργασία κορυφής Γιώργου Οικονόμου – Γιάννη Μαρτίνου

Η τεχνολογία στην ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη μίας εταιρείας. Για αυτό και Έλληνες επιχειρηματίες επενδύουν στην καινοτομία, όπως ο Γιάννης Μαρτίνος, γιός του Ντίνου Μαρτίνου, ο οποίος ο οποίος επί δύο συνεχόμενες χρονιές βραβεύτηκε από τη Lloyd’s List ως νέος επιχειρηματίας την πρώτη ενώ πέρυσι πήρε το Βραβείο «Lloyd’s List Intelligence Big Data Award» για την εταιρεία του The Signal Group στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος. Ήρθε όμως η εποχή η νεα γενιά να συνεργαστεί με την παλαιότερη και πιο έμπειρη.

Στο πλαίσιο αυτό η Signal Maritime Services Ltd. έκλεισε συμφωνία με την εταιρεία διαχείρισης πλοίων Heidmar Inc. συμφερόντων του έλληνα πλοιοκτήτη Γιώργου Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα η Signal αναλαμβάνει την εμπορική διαχείριση 18 δεξαμενόπλοιων τύπου Aframax, τα οποία εντάσσονται στο Sigma Pool της Heidmar. Επίσης η Signal από κοινού με τη Heidmar θα διαχειρίζονται LR2 πλοίων που είναι ενταγμένα στο Sigma Pool, των Suezmax που εντάσσονται στο Bluefin Pool και τα VLCC του Seawolf Pool.

Τα πλοία αυτά στις εν λόγω κοινοπραξίες θα διατηρήσουν την υπάρχουσα δομή τους απολαμβάνοντας παράλληλα την πρόσβασή τους στις καινοτομίες της Signal όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Signal Maritime Services

Η Signal Maritime Services με έδρα την Αθήνα αποτελεί διαχείριστρια εταιρεία πλοίων και συνδυάζει τις βέλτιστες πρακτικές της ναυτιλίας με τις τεχνολογίες της νέας εποχής. Η Heidmar ιδρύθηκε το 1984, διαχειρίζεται έναν στόλο 50 δεξαμενόπλοιων συμπεριλαμβανομένων VLCC, Suezmax, Aframax/LR2 and Panamax τα οποία εντάσσονται σε κοινοπραξίες αποτελούμενες από 20 διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Ο Γιάννης Μαρτίνος, CEO της Signal Group επεσήμανε: «Η ένωση δυνάμεων με τη Heidmar προσβλέπει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στην αγορά. Οι τεχνολογίες της εταιρείας του θα οδηγήσουν σε καλύτερες επιδόσεις για όλους τους εταίρους της».

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Οικονόμου, μέτοχος της Heidmar, επεσήμανε ότι η ψηφιοποίηση και οι συμμαχίες αποτελούν κυρίαρχα θέματα για την αγορά του σήμερα και αναγκαιότητα για την παροχή ανώτερης ποιότητας εξυπηρέτησης πελατών. Ο ίδιος τόνισε τέλος, ότι η υψηλή τεχνολογία της Signal σε συνδυασμό με έναν μεγάλο στόλο θα παράσχουν το κατάλληλο μίγμα για ένα επιτυχημένο pool.

«Η ελληνική ναυτιλία μας έχει κάνει υπερήφανους εδώ και πολλά χρόνια και επιθυμούμε ο ελληνικός στόλος να αποτελέσει ένα παγκόσμιο ψηφιακό εργαστήριο. Θέλουμε να τεθούμε επικεφαλής στον ψηφιακό μετασχηματισμό», ανέφερε ο Γιάννης Μαρτίνος.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές
Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια
«Πρασινίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Η νέα επένδυση με αρχικό εκτιμώμενο κόστος τα 50 εκατ. ευρώ
Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο Moody's
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα