Eurobank: Καθαρά κέρδη 149 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

Τα καθαρά κέρδη της Eurobank σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκαν σε 149 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2019, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας.

Όσον αφορά το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), μετά την ολοκλήρωση, το προηγούμενο τρίμηνο, της πρώτης τιτλοποίησης ενός χαρτοφυλακίου NPEs (Project Pillar), έχουμε λάβει δεσμευτικές προσφορές για τη μεγάλης κλίμακας τιτλοποίηση ενός σύνθετου χαρτοφυλακίου NPEs (Project Cairo) και για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της θυγατρικής FPS (Project Europe), που είναι η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην ελληνική αγορά, με σκοπό την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας εντός του 2019.

Οι σχετικές συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου τριμήνου του 2020. Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της ελληνικής Κυβέρνησης και των Ευρωπαϊκών Αρχών για τη δημιουργία του μηχανισμού Asset Protection Scheme (APS) για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η Eurobank σχεδιάζει να κάνει χρήση του για όλα τα ομόλογα πρώτης διαβάθμισης (senior notes) του Project Cairo.

Το πρώτο εννεάμηνο του έτους το συνολικό απόθεμα NPEs μειώθηκε κατά 2,8 δις. ευρώ. Ο δείκτης των NPEs βελτιώθηκε κατά σχεδόν 8 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε στο 31,1%.

Η Eurobank παραμένει σε τροχιά διατηρήσιμης κερδοφορίας. Τα συνολικά κέρδη ανήλθαν σε 149 εκατ. ευρώ, με διακριτή συμβολή από τις ισχυρές και αναπτυσσόμενες διεθνείς μας δραστηριότητες. Ο δείκτης CET1 αυξήθηκε κατά 40 μονάδες βάσης στο τρίτο τρίμηνο και διαμορφώθηκε στο 16,3%, ενώ ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) αυξήθηκε σε 18,6%, που είναι το υψηλότερο ποσοστό στην εγχώρια αγορά».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές