Odeon και κτήριο ΔΟΛ άλλαξαν χέρια με €45 εκατ.

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου η Εθνική Leasing πραγματοποίησε δύο διαγωνισμούς για δύο από τα σημαντικότερα ακίνητα ιδιοκτησίας της, τα πρώην γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Μιχαλακοπούλου και το πρώην Odeon Starcity στη λεωφόρο Συγγρού, ακίνητα τα οποία αμφότερα πουλήθηκαν, συγκεντρώνοντας συνολικά κεφάλαια της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ. Aγοραστής για το πρώην ακίνητο του ΔΟΛ- ένα από τα λίγα μεγάλα, αυτοτελή και πιο σύγχρονα κτίρια του κέντρου της Αθήνας – ήταν με 25 εκατ. ευρώ η TRASTOR AEΕΑΠ, ενώ για το δεύτερο ακίνητο της λεωφόρου Συγγρού αγοραστής, με 20 εκατ. ευρώ, ήταν η αμερικανική Hines, η οποία, έτσι, ενισχύει περαιτέρω το «αποτύπωμα» της στην ελληνική αγορά.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για το ακίνητο του ΔΟΛ αποτελεί το γεγονός ότι υπήρξαν τρείς ενδιαφερόμενοι αγοραστές, η Dromeus, από τους πλέον ενεργούς «παίκτες» εσχάτως στην αγορά με προσφερόμενο τίμημα κοντά στο νούμερο που είχε θέσει η Eθνική Leasing στο διαγωνισμό, ήτοι στα 22 εκατ. ευρώ, ενώ ελάχιστα παραπάνω, κοντά στα 22,1 εκατ. ευρώ υπέβαλε πρόσφορά η Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου. Aπό την πλευρά της, η Trastor υπέβαλε προσφορά σημαντικά υψηλότερα, στα 25 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο έρχεται σε συνέχεια της στρατηγικής της εταιρείας για μεγέθυνση του χαρτοφυλακίου της με ακίνητα υψηλών προδιαγραφών προς επίρρωση και των λεγομένων της διοίκησης ότι η Ελλάδα παρουσιάζει αυτή την στιγμή σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Για το έτερο ακίνητο της λεωφόρου Συγγρού, το τίμημα έκλεισε στα επίπεδα που είχε θέσει η Εθνική Leasing, ήτοι στα 20 εκατ. ευρώ, καταλήγοντας τελικά στην αμερικανική Hines.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το ακίνητο είχε εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον και η Dimand, ωστόσο τελικά δεν υπέβαλε προσφορά. Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη μεγάλη κίνηση της Hines στη λεωφόρο Συγγρού, δεδομένου ότι ο όμιλος (ένας από τους σημαντικότερους «παίκτες» αυτή την στιγμή στο διεθνές real estate τόσο σε επίπεδο τοποθετήσεων όσο και νέων αναπτύξεων), έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά το 2017 με την αγορά, από κοινού με την Henderson Park, του πρώην ξενοδοχείου Athens Ledra -νυν Grand Hyatt- στη λ. Συγγρού με ένα τίμημα άνω των 33 εκατ. ευρώ.

Έκτοτε, ο όμιλος έχει ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό του επενδύοντας σε σημαντικά ακίνητα είτε πρόκειται για γραφεία (το κτίριο γραφείων στο ύψος της Ηρώδου Αττικού Β. Σοφίας 23), είτε για εμπορικά ακίνητα όπως το ακίνητο στη λεωφόρο Κηφισού πρώην ιδιοκτησίας της εταιρείας Artume και στο Athens Heart στην οδό Πειραιώς για τη δημιουργία του Gazi Outlet. Ο όμιλος βρίσκεται στο τελικό στάδιο και για μία ακόμη επένδυση στον ξενοδοχειακό τομέα για δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη, η διαχείριση των οποίων, σε ένα πρώτο στάδιο, θα περάσει στην εταιρεία Κokkari Ltd των Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη. Το πρώην Odeon Starcity, στον αριθμό 111 της λεωφόρου Συγγρού, που περνά τώρα στον έλεγχο του ομίλου έχει συνολική επιφάνεια ανωδομής 7.905 τ.μ. και υπόγειων χώρων 12.767 τ.μ..

Τόσο για το ακίνητο της Μιχαλακοπούλου όσο και γι’ αυτό της Συγγρού μένουν να φανούν στην πορεία τα πλάνα αξιοποίησης. Από τη διαγωνιστική διαδικασία της Εθνικής Leasing δίνεται ακόμη και η δυνατότητα δημιουργίας ξενοδοχειακής μονάδας εφόσον υπάρχουν οι σχετικές αδειοδοτήσεις, ωστόσο είναι δεδομένη, στην παρούσα συγκυρία στην αγορά ακινήτων της Αθήνας και η έλλειψη υψηλών προδιαγραφών γραφειακών χώρων.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές
Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια
«Πρασινίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Η νέα επένδυση με αρχικό εκτιμώμενο κόστος τα 50 εκατ. ευρώ
Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο Moody's
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα