Ανοίγει ο δρόμος για το Cambas Project της Reds

Στην τελική ευθεία εισήλθε η διαδικασία πολεοδόμησης του ακινήτου των 315 στρεμμάτων στην Κάντζα Αττικής (παλιό οινοποιείο Καμπά), ιδιοκτησία της Reds (θυγατρική της Ελλάκτωρ), μετά την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ), που ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Το The Cambas Project, όπως ονομάζεται, είναι έργο προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ.

Σειρά πλέον έχει η σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.), το οποίο θα τεθεί σε ισχύ ώστε η εταιρεία να προχωρήσει στις οικοδομικές άδειες, αφού λάβει την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίτηση για την πολεοδόμηση του ακινήτου κατατέθηκε το 2006. Για να δοθεί, δηλαδή, το «πράσινο φως» από την αρμόδια υπηρεσία χρειάστηκαν 13 ολόκληρα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωση της διαδικασίας από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΗΠΟΘΑ), που συνεδρίασε προχθές υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθυμίου Μπακογιάννη, ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Η επιφάνεια που μπορεί να δομηθεί είναι 90 χιλ. τ.μ. και ο όμιλος Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ+0,22% αναφέρεται σε μια μικτή επένδυση, η οποία θα περιλαμβάνει κύριες επιχειρηματικές χρήσεις τριτογενούς τομέα, γραφεία (γίνεται λόγος για 30 χιλ. τ.μ.) εμπόριο και ψυχαγωγία και πιθανότατα ξενοδοχείο. Στη φάση αυτή δεν υφίσταται το ακριβές μίγμα των χρήσεων, το οποίο θα καθοριστεί με βάση τη ζήτηση. Όπως εκτιμάται, η Reds θα απευθυνθεί στη διεθνή αγορά για να βρει μισθωτές και χρηματοδότηση και μόνον τότε το έργο θα υλοποιηθεί.

Το Smart Park

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία εισέρχεται η δεύτερη φάση ανάπτυξης του εμπορικού πάρκου Smart Park από τη Reds, προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ, με τις εργασίες επέκτασης να ολοκληρώνονται στο τέλος Οκτωβρίου και τη λειτουργία των νέων καταστημάτων να ξεκινά τον προσεχή Νοέμβριο.

Το ποσοστό μίσθωσης της νέας μισθωτικής επιφάνειας των 15.000 τ.μ. ξεπερνά πλέον το 80%, καθώς ολοκληρώθηκε πρόσφατα η υπογραφή συμφωνιών εμπορικής μίσθωσης ακινήτων για τη δημιουργία καταστημάτων με την επωνυμία Stradivarius, Oysho, Hans & Gretel, Sunwear, Crocs και Sugarfree, ενώ αντίστοιχες συμφωνίες έχουν ήδη υπογραφεί με τις εμπορικές αλυσίδες Decathlon, Marks & Spencer, Διάφανο, Bo Concept, GAP, Ashley Homestore και Toys Center. Παράλληλα, υπογράφηκε η παράταση εγγυημένης διάρκειας της εμπορικής μίσθωσης του καταστήματος Jumbo μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2029, με την Jumbo AEE να προβαίνει σε αναδιάταξη του μίσθιου, αυξάνοντας τον χώρο πώλησης του υφιστάμενου καταστήματος στα περίπου 8.000 τ.μ.

Η επέκταση του Smart Park, με πλέον συνολική επιφάνεια 53.000 τ.μ., με την προσθήκη των νέων εμπορικών σημάτων θα ενισχύσει περαιτέρω τη θετική πορεία ανάπτυξής του. Στο εννεάμηνο του 2019 καταγράφεται αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 5,8% σε σχέση με το 2018, αύξηση των συνολικών πωλήσεων των καταστημάτων του εμπορικού πάρκου κατά 9,7% και αύξηση στις συγκρίσιμες πωλήσεις (Like-to-like) κατά 8,5%.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια