Σήμα κινδύνου για την Creta Farms

Το σφράγισμα επιταγών πολλών εκατομμυρίων ευρώ και η μαζική έκδοση διαταγών πληρωμής προμηνύουν πλήρη κατάρρευση της Creta Farms, σύμφωνα με προειδοποιητική επιστολή του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, βασικού μετόχου της εταιρείας.

«Παρακολουθώ με αγωνία, αλλά και αγανάκτηση την Creta Farms να οδηγείται προς την απόλυτη κατάρρευση και την πτώχευση. Οι χειρότεροί μου φόβοι που είχα εκφράσει εγκαίρως στις πιστώτριες τράπεζες, τους επενδυτές αλλά και σε κάθε εμπλεκόμενο επιβεβαιώνονται» αναφέρει χαρακτηριστικά περίπου τέσσερις μήνες αφότου βρέθηκε (παρά τη θέλησή του και με μη σύννομες πρακτικές, όπως αναφέρει ο ίδιος) εκτός εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Δομαζάκη έχουν εξανεμιστεί τα αποθέματα και η ρευστότητα, με συνέπεια εδώ και πέντε εβδομάδες να έχει εκμηδενιστεί η παραγωγή της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας, που κινδυνεύει με κατάρρευση πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου οδηγώντας στην ανεργία 850 εργαζόμενους, εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισοί ζουν και εργάζονται στο Ρέθυμνο και προκαλώντας ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στην αγορά.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο MOU που υπεγράφη με τη συμμετοχή τραπεζών και υπουργείου Ανάπτυξης, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Με απόλυτη επίγνωση των ευθυνών μου και παρά τις βάσιμες αμφιβολίες μου για την ποιότητα της άσκησης διοίκησης υπό τον κ. Μάνο Δομαζάκι συνέπραξα στην ειλικρινή πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για την υπογραφή MOU με τις πιστώτριες τράπεζες. Αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ότι η σημερινή διοίκηση της Creta Farms παρείχε ψευδείς διαβεβαιώσεις προς τις τράπεζες και τον υπουργό ότι αρκούσε η ενεργοποίηση των εγγυητικών επιστολών και του factoring για να συνεχιστεί η παραγωγική λειτουργία».

Ο κ. Δομαζάκης τονίζει ότι η κλεψύδρα αδειάζει και μάλιστα άμεσα, προειδοποιώντας ότι όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εύρεσης επενδυτή δεν θα υπάρχει η εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζει την πρόταση που έχει καταθέσει από την προηγούμενη γενική συνέλευση της εταιρείας και το «letter of intent» για συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σημαντικού Έλληνα επενδυτή. «Είμαστε σε θέση άμεσα να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που δεν θα διασώζει απλά την Creta Farms, αλλά θα οδηγεί σε μακροχρόνια σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Πιστεύω ότι τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία για την Creta Farms και οφείλουμε να μην αφήσουμε να χαθεί» καταλήγει.

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο