Πρώτοι οι Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα

Δυναμική αναμένεται να είναι και φέτος η παρουσία των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα. Ήδη στην εκκίνηση της φετινής σεζόν, σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο στατιστικό δελτίο Απριλίου, το Μάρτιο του 2019 η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η γερμανική, διατηρώντας την πρώτη θέση. 

Η ιταλική αγορά βρέθηκε στη δεύτερη θέση (από την τρίτη το Μάρτιο του 2018) και στην τρίτη έπεσε η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην τέταρτη θέση κατατάχθηκε η αμερικανική αγορά, ενώ στην πέμπτη υποχώρησε η αγορά της Γαλλίας. Στην πρώτη θέση προτίμησης της γερμανικής αγοράς βρέθηκε όπως και πέρυσι η Αθήνα, στη δεύτερη η Θεσσαλονίκη και στην τρίτη τα Φηρά. Στην τέταρτη θέση ανέβηκε το Ηράκλειο και στην πέμπτη η Οία. Η πόλη της Ρόδου βρέθηκε έκτη στις προτιμήσεις των Γερμανών τουρισμών, έβδομη ήταν η χώρα της Μυκόνου, πτωτικά κινήθηκαν τα Χανιά και το Φηροστεφάνι που βρέθηκαν στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα, ενώ η δεκάδα συμπληρώθηκε από το Ρέθυμνο.

Σημειώνεται ότι οι Γερμανοί είναι η πρώτη εθνικότητα επισκεπτών στη χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς μόνο το 2018 περίπου 4 εκατομμύρια Γερμανών τουριστών επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. «Η Γερμανία αναγνωρίζεται ως μια από τις πλέον βασικές αγορές για τον Ελληνικό τουρισμό, αλλά και αφετηρία επενδύσεων για τον κλάδο τα τελευταία χρόνια. Πέρα από την TUI, η παρουσία της Fraport με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ, δίνει σημαντική ώθηση στις υποδομές που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας» αναφέρει ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ενδείξεις και φέτος είναι θετικές για την πορεία της Γερμανικής αγοράς, όπου αναμένεται άνοδος. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές
Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια
«Πρασινίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Η νέα επένδυση με αρχικό εκτιμώμενο κόστος τα 50 εκατ. ευρώ
Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο Moody's