Σε ΑΒΑΞ μετονομάζεται η J&P ΑΒΑΞ

Η μετονομασία της J&P ΑΒΑΞ σε ΑΒΑΞ, δηλαδή στην επωνυμία που είχε πριν από τη συμμετοχή του κυπριακού ομίλου J&P στο μετοχικό της κεφάλαιο στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αναμένεται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της στην προσεχή γενική συνέλευση, στις 25 Φεβρουαρίου.

Η αλλαγή ονομασίας, όπως και σειρά ενεργειών σε επίπεδο διοίκησης και εργοταξίων εξωτερικού όπως δημοσιεύει το euro2day, έχει σαν στόχο να καταστήσει σαφές στην αγορά πως η εισηγμένη έχει ξεχωριστή πορεία σε σχέση με την J&P Overseas η οποία βρίσκεται πλέον υπό ειδική διαχείριση εν μέσω δικαστικής διένεξης μεταξύ των μετόχων, δηλαδή των οικογενειών Ιωάννου και Παρασκευαϊδη. Η οικογένεια Ιωάννου, που είχε τα τελευταία χρόνια και τον έλεγχο της J&P ΑΒΑΞ, έχει από την πρώτη στιγμή υποστηρίξει πως ο ελληνικός κατασκευαστικός όμιλος ακολουθεί αυτόνομη πορεία, είχε διοικητική και μετοχική αυτοτέλεια σε σχέση με την J&P Overseas και πως από την πλευρά της θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη στήριξή του.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της 25ης Φεβρουαρίου θα συζητηθεί εκ νέου και η αύξηση κεφαλαίου για την αποπληρωμή ομολογιακών δανείων και τη μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων, αλλά και τη χρηματοδότηση τμήματος του επενδυτικού σχεδίου της θυγατρικής Volterra στον τομέα της ενέργειας. Σημειώνεται πως μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της J&P ΑΒΑΞ κατά 21 εκατ. ευρώ, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα προταθεί στην προσεχή γενική συνέλευση θα γίνει σε χαμηλότερη τιμή (0,3 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,45 ευρώ ανά μετοχή που ήταν η αρχική πρόταση) με έκδοση περίπου 66,6 εκατομμυρίων μετοχών.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές