Politico: Πρόστιμο €200 εκατ. στην Ελλάδα από την ΕΕ

Να πληρώσουν περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ για την αποτυχία να σταματήσουν μεγάλο κινεζικό δίκτυο παράνομων εισαγωγών ειδών ένδυσης και υπόδησης, απαιτούν από τα ελληνικά τελωνεία ερευνητές κατά της απάτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με το Politico.

Ερευνα από την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της απάτης, OLAF, επικεντρώνεται στο λιμάνι της Αθήνας, κινεζικής ιδιοκτησίας – μέρος του κινεζικού πρότζεκτ «Belt and Road», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν κατάφεραν να σταματήσουν κινεζικό δίκτυο απατεώνων που δεν πλήρωναν δασμούς εισαγωγής και ΦΠΑ για μεγάλες ποσότητες παπουτσιών και ρούχων.

Τα αποτελέσματα των ερευνών που μεταφέρθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη Δεκεμβρίου είναι μέρος της εκστρατείας του OLAF κατά του εγκληματικού δικτύου, που δεν έχει πληρώσει τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ σε τελωνειακούς δασμούς σε έξι χώρες, από το 2015.

«Ο OLAF επιβεβαιώνει ότι έχει ολοκληρώσει την έρευνα που αφορά την παράνομη εισαγωγή ειδών ένδυσης και υπόδησης στην Ελλάδα, την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Μαΐου 2018», σημειώνει η υπηρεσία.

«Με βάση τα ευρήματα, ο OLAF έχει εκδώσει Σύσταση προς τα ελληνικά τελωνεία για την ανάκτηση του ποσού των 202,3 εκατ. ευρώ από χαμένους τελωνειακούς δασμούς».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας