AEGEAN: Καθαρά κέρδη €80,9 εκατ το εννιάμηνο

Η AEGEAN ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα Εννεαμήνου 2018, σημειώνοντας αύξηση 5% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε €939,3 εκ. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 14% και ανήλθαν σε €115,8 εκ., ενώ τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 13% και ανήλθαν σε €80,9 εκ. 

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, η AEGEAN και η  Olympic Air μετέφεραν 10,8 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 6%, με 4,8 εκ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και 6 εκ. στο δίκτυο εξωτερικού. H επιβατική κίνηση εξωτερικού από την Αθήνα αυξήθηκε κατά 12%. Η μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε από 82,9% το 2017 σε 83,6% το 2018, απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης δικτύου και ναύλων.
Κατά το τρίτο και ισχυρότερο τρίμηνο του έτους τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε €483,6 εκ., ενισχυμένα κατά 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων έφτασαν τα €134,1 εκ., ενώ τα κέρδη  μετά από φόρους ανήλθαν σε €94,7εκ., 3% βελτιωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, παρά τη σημαντική αύξηση του κόστους καυσίμων κατά 27%.

Οι καθαρές λειτουργικές ροές ανήλθαν σε €161,8 εκ., με αποτέλεσμα τα ταμιακά διαθέσιμα και ισοδύναμα να διαμορφωθούν σε €389,9 εκ.[1]  την 30.09.2018, μετά και την εκταμίευση της αρχικής προκαταβολής ύψους €34 εκ. για  την υλοποίηση της συμφωνίας για την παραγγελία αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας Airbus Α320neo.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:
«Το τρίτο τρίμηνο, μέσω της  ανάπτυξης δικτύου στον κύριο κόμβο της Αθήνας, αλλά και με νέες υπηρεσίες και προϊόντα που δίνουν αξία στους επιβάτες μας, καταφέραμε να σημειώσουμε και πάλι ισχυρή κερδοφορία, παρά την αυξημένη σε αριθμό και χωρητικότητα παρουσία ανταγωνιστών σε δρομολόγια εξωτερικού και εσωτερικού, αλλά και τις σημαντικά υψηλότερες τιμές πετρελαίου. Ακολουθήσαμε για δεύτερη χρονιά λελογισμένο ρυθμό ανάπτυξης, εστιάζοντας στη δημιουργία των δεξιοτήτων και υποδομών που θα επιτρέπουν τη βέλτιστη αξιοποίηση της μεγάλης μας επένδυσης σε νέο στόλο, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την εταιρεία και τους ανθρώπους μας.»

AEGEAN
H  AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν 13,2 εκατομμύρια επιβάτες το 2017. Το πρόγραμμα δρομολογίων το 2018 καλύπτει ένα δίκτυο 153 προορισμών, 122 εξωτερικού και 31 εσωτερικού σε 44 χώρες. Η AEGEAN είναι μέλος της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της STAR ALLIANCE. Η Εταιρεία βραβεύτηκε ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2018, από τα  Skytrax World Airline Awards. Σημαντική διάκριση αποτέλεσε και η ανάδειξη της AEGEAN στην 5η θέση στη λίστα με τις 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο (πλην των ΗΠΑ) στα 2018 Readers' Choice Awards του Condé Nast Traveler. Τον Ιούνιο του 2018 η AEGEAN υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την εταιρεία Airbus για την απόκτηση έως 42 συνολικά αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας Α320neo.
 
 

 

[1] Συμπεριλαμβάνονται δεσμευμένες καταθέσεις (€1,3 εκ.) και επενδύσεις σε ομόλογα (€18,7 εκ.)

Δειτε Επισης

Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές
Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια
«Πρασινίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Η νέα επένδυση με αρχικό εκτιμώμενο κόστος τα 50 εκατ. ευρώ
Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο Moody's
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα