My Market: Είσοδος στο ηλεκτρονικό εμπόριο και νέα private label

Αύξηση του κύκλου εργασιών για το τρέχον αλλά και για το επόμενο έτος διαβλέπει για τη METRO (My Market και METRO Cash & Carry) με τον επικεφαλής της, Αριστοτέλη Παντελιάδη, να δηλώνει ότι αν και βασικός στόχος είναι η οργανική ανάπτυξη του ομίλου, δεν αποκλείεται και κάποια εξαγορά που θα θεωρηθεί ευκαιρία.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη, ο οποίος πραγματοποίησε έναν απολογισμό από την εξαγορά της Βερόπουλος το Φεβρουάριο του 2016 έως σήμερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το 2018 αναμένεται να ανέλθει σε 1,23 δισ. ευρώ από 1,17 δισ. ευρώ το 2017, ενώ για το 2019 εκτίμησε ότι η διεύρυνση του κύκλου εργασιών θα είναι ανάλογη με την άνοδο της αγοράς η οποία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, αλλά -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - θετικά. Αναφορικά με τις επενδύσεις του ομίλου, σημείωσε ότι αυτές θα φθάσουν φέτος τα 54 εκατ. ευρώ, έναντι 46,9 εκατ. ευρώ το 2017.

Αναφερόμενος στην προ τριετίας εξαγορά της Βερόπουλος που αποτέλεσε ένα μεγάλο στοίχημα για την επέκταση του ομίλου, ο κ. Παντελιάδης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα καταφέραμε. Προχωράμε μπροστά». Όπως ο ίδιος σημείωσε, πλέον το σύνολο των δικτύων του ομίλου αριθμεί 274 σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα εκ των οποίων τα 225 είναι My Market και τα 49 Cash & Carry. Συγκριτικά, ανέφερε ότι το σύνολο των σημείων πώλησης το 2014 ήταν 108.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη, την τελευταία τριετία έχουν εγκαινιαστεί 11 νέα My Market, 3 καταστήματα Cash & Carry, ενώ προχώρησε η ανακαίνιση 119 σημείων πώλησης που αφορούσαν στο νέο δίκτυο που αποκτήθηκε από τη Βερόπουλος και άλλα 9 του παλαιού δικτύου My Market. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τις ανακαινίσεις δαπανήθηκαν 150 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, το δίκτυο απασχολεί 10.526 εργαζομένους, όταν στο τέλος του 2015, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 4.543, ενώ ο όμιλος υποστηρίζει 486 τοπικούς παραγωγούς, έναντι 227 πριν την εξαγορά της Βερόπουλος.

Νέα ιδιωτική ετικέτα
Ο κ. Παντελιάδης ανακοίνωσε ότι ο όμιλος προχωρά στη δημιουργία ενός νέου σήματος των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Συγκεκριμένα, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που θα διατίθενται από το δίκτυο των MyMarket θα έχουν την επωνυμία «Μy», ενώ οι σημερινές επωνυμίες των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας «alta» και «pappy» θα διατίθενται μόνο μέσω των Cash & Carry.

Όπως ανέφερε, περισσότερα από 1.000 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας θα επαναλανσαριστούν με νέες συσκευασίες, με το αντίστοιχο πρόγραμμα να αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019, με τα 100 πρώτα να επαναλανσάρονται έως το τέλος του έτους.

Στο ηλεκτρονικό λιανεμπόριο
Από τις 17 Οκτωβρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το ηλεκτρονικό κατάστημα των My market, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την παρουσία της αλυσίδας super market και στο ηλεκτρονικού λιανεμπόριο. Για τη δημιουργία του eshop.mymarket.gr, τα My market συνεργάστηκαν με το ηλεκτρονικό κατάστημα welovesupermarket.gr των αδελφών Ζήβα.

Με την κίνηση αυτή, η εταιρεία αξιοποιεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα και το σταθερό πελατολόγιο χιλιάδων πελατών της welovesupermarket.gr και κεφαλαιοποιεί την εμπειρία της στη διαχείριση online πελατών, δημιουργώντας την πρώτη λιανεμπορική αλυσίδα που παραδίδει ηλεκτρονικές παραγγελίες πανελλαδικά.

Πιο συγκεκριμένα, το eshop.mymarket.gr παραδίδει φρέσκα είδη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Παράλληλα, με την υπηρεσία παράδοσης, δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους όλης της χώρας, ακόμη κι αν βρίσκονται σε απομακρυσμένα σημεία, μακριά από φυσικά καταστήματα My market, να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλους τους κωδικούς των τυποποιημένων προϊόντων που διαθέτει.

Αυτονόητη η είσοδος Μασούτη στην Αττική
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Παντελιάδης χαρακτήρισε ως «αυτονόητη» την είσοδο του Μασούτη στην Αττική, εκτιμώντας ότι είναι το πρώτο βήμα της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας. «Περιμένω και άλλες κινήσεις από το Μασούτη, τόσο ως προς τα σημεία πώλησης, όσο και στο μέγεθος των καταστημάτων. Το ίδιο θα έκανα κι εγώ» σημείωσε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr 
 

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές