Στους κορυφαίους προορισμούς του TripAdvisor Ακρόπολη και Κρήτη

Σημαντικές διεθνείς διακρίσεις λαμβάνει η Ελλάδα και ο ελληνικός τουρισμός, ευρύτερα, στο πλαίσιο των ετήσιων βραβεύσεων της ταξιδιωτικής πλατφόρμας TripAdvisor.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο αναρριχάται στην έκτη θέση της διεθνούς κατάταξης με τα καλύτερα μουσεία όλου του κόσμου.

«Το καινούργιο κτίριο είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και οι θησαυροί που φιλοξενεί. Ένας διάδρομος με διαφανές, γυάλινο δάπεδο αποκαλύπτει τα ερείπια που φέρνουν στο φως οι τρέχουσες ανασκαφές» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχόλιο επισκέπτη στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη θέση φιγουράρει το Μουσείο της Γαλλίας, ενώ στην δεύτερη και την τρίτη θέση ακολουθούν το μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, η Κρήτη συγκαταλέγεται στους 25 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου, βάσει των προτιμήσεων των επισκεπτών, καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

«Το νησί της Κρήτης είναι ένα ελληνικό διαμάντι που πλέει στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι παραλίες είναι θεϊκές εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου και στρογγυλεμένων βότσαλων. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ιστορική και μυθολογική αξία αυτού του νησιού. Σύμφωνα με τους μύθους, η Κρήτη ήταν ο τόπος γέννησης του Δία, του βασιλιά των θεών και κοιτίδα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης. Επισκεφθείτε μία από τις πολυάριθμες αρχαιολογικές και ιστορικές τοποθεσίες του νησιού για να κάνετε ένα διάλειμμα από την ηλιοθεραπεία και να πλημμυρίσετε με δέος» αναφέρει μεταξύ άλλων, το TripAdvisor.

Μάλιστα, η παραλία του Ελαφονησίου, στον νομό Χανίων, κατατάσσεται στην 11η θέση των 25 ομορφότερων παραλιών. «Η θάλασσα ήταν γαλήνια και όμορφη. Τα χρώματα είναι έντονα: γαλάζια νερά, ροζ άμμος. Παράδεισος» περιγράφει ένας εκ των επισκεπτών, σε σχόλιό του στην ταξιδιωτική πλατφόρμα.

naftemporiki.gr
 

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές