Notos Com: Με κούρεμα δανείων 75% το deal με Pillarstone

Σε συμφωνία για την πλήρη αναδιάρθρωση του εμπορικού ομίλου Notos Com κατάληξε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η πανευρωπαϊκή πλατφόρμα διαχείρισης μη-εξυπηρετούμενων δανείων Pillarstone και οι πιστώτριες τράπεζες, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η δραστική απομείωση του δανεισμού του εμπορικού ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το euro2day, η συμφωνία περιλαμβάνει κούρεμα της τάξης του 75% επί του δανεισμού του ομίλου που ξεπερνά τα 152 εκατ.ευρώ. Επιπλέον, η Pillarstone και οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες θα επενδύσουν νέα κεφάλαια συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, για την υποστήριξη της εταιρίας, τα οποία ωστόσο θα διατεθούν σταδιακά, και εφόσον ακολουθούνται συγκεκριμένα ορόσημα του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης της Notos Com, για το οποίο ωστόσο δεν δόθηκε καμία περιγραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν θέση σε συνολική επανεξέταση τη δραστηριότητα του ομίλου στη λιανική και χονδρική ενδυμάτων και καλλυντικών. Επικεφαλής της διοίκησης παραμένει η οικογένεια Παπαέλληνα και ειδικότερα ως πρόεδρος ο κ. Μιχάλης Παπαέλληνας, ωστόσο στο management θα προστεθούν στελέχη που θα εγκρίνουν Pillarstone και τράπεζες.

Η Notos Com, εκτός από τα γνωστά ομώνυμα πολυκαταστήματα κατέχει την αντιπροσωπεία μεγάλης γκάμας προιόντων τόσο ένδυσης και υπόδησης, όσο και καλλυντικών (Lacoste, American Eagle, Gant, Nautica, Polo Ralph Lauren, Chanel, Lancaster, Sisley, Clarins κ.α.), για την Ελλάδα αλλά και για τις αγορές της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 οι πωλήσεις του ομίλου υποχώρησαν στα 114,7 εκατ. ευρώ ενώ οι ζημιές προ φόρων την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν σε 6,8 εκατ. ευρώ (από ζημιές 8,9 εκατ. ευρώ το 2015). Οι συνολικές ζημίες μετά από φόρους της εταιρείας για το 2016, όπως αναφέρεται στις λογιστικές καταστάσεις, ανήλθαν στο ποσό 14,251 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,169 εκατ. ευρώ το 2015. Ο Όμιλος Notos Com δημιουργήθηκε το 2001 από συγχωνεύσεις οκτώ ιστορικών εταιρειών: τα πολυκαταστήματα Αφοί Λαμπρόπουλοι που ξεκίνησαν το 1906 και μετεξελίχθηκαν στην αλυσίδα notosgalleries, τα καλλυντικά CAP Cosmetics, Παπαέλληνας Καταναλωτικά και Παπαέλληνας Συμμετοχική και οι εταιρείες Σπόρτσμαν, Αταλάντη, Αταλάντα και Ένδυση.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές
Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια
«Πρασινίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Η νέα επένδυση με αρχικό εκτιμώμενο κόστος τα 50 εκατ. ευρώ
Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο Moody's
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα