Dromeus Capital: Νέο fund για επενδύσεις €200 εκατ. στο real estate

Η Dromeus Capital σχεδιάζει να επενδύσει 200 εκατ. ευρώ σε ελληνικά εμπορικά ακίνητα, μέσω της δημιουργίας ενός νέου fund το οποίο αναμένεται να αξιοποιήσει ευκαιρίες στο υποτιμημένο ελληνικό real estate, ανέφεραν στελέχη της εταιρίας στο Reuters.

Το νέο επενδυτικό όχημα, το δεύτερο της Dromeus που επικεντρώνεται στην ελληνική αγορά, θα αναζητήσει κτίρια γραφείων σε περιοχές της κεντρικής Αθήνας που στην παρούσα φάση αποτελούν επενδυτική ευκαιρία.

Το Greek Advantage, το πρώτο fund της Dromeus που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2012, εμφανίζει ετήσια απόδοση 15,2% από την εκκίνησή του.

«Η Ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης και η σχέση ρίσκου-απόδοσης στο ελληνικό real estate είναι ιδιαίτερα ασύμμετρη» , αναφέρει ο CEO της Dromeus Αχιλλέας Ρισβάς (φωτό).

Οι τιμές για χώρους γραφείων έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 40% από τα υψηλά που καταγράφηκαν πριν την κρίση και υπάρχουν επίσης ιδιοκτήτες υπό πίεση που είναι αναγκασμένοι να «ξεφορτωθούν» ακίνητα, κάτι που οδηγεί σε καλή αξία για τους επενδυτές, σημείωσε.

Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η παρατεταμένη πτώση στην ελληνική αγορά εμπορικών ακινήτων επιβραδύνθηκε έντονα το πρώτο τρίμηνο του 2018, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι οι τιμές έχουν αρχίσει να αντιδρούν στην ανάκαμψη της οικονομίας, σημειώνει το Reuters.

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους μια σειρά ακινήτων και αναγκάζονται να πουλάνε τη λάθος στιγμή, για τους λάθος λόγους και σε καλά τιμήματα για τους αγοραστές», δήλωσε ο κ. Ρισβάς.

Σύμφωνα με την Dromeus, η απόδοση των ελληνικών χώρων γραφείων έχει αυξηθεί περίπου στο 8,5% και πλέον είναι σημαντικά υψηλότερη από άλλες περιφερειακές ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Σόφια και το Βουκουρέστι.

Το νέο fund σχεδιάζει να αγοράσει 30 με 40 ακίνητα με τιμήματα που θα κυμαίνονται μεταξύ 2 και 10 εκατ. ευρώ. Η Dromeus βλέπει έλλειμμα ελεύθερων χώρων γραφείων, κάτι που αναμένεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά για τα ενοίκια και τα επενδεδυμένα κεφάλαια σε περίπτωση συνέχισης της πτώσης στην αγορά.

«Δεν είμαστε ξένοι στην ελληνική αγορά. Η ομάδα μας και το εκτεταμένο τοπικό δίκτυο τραπεζών και πρακτόρων real estate μας δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο κ. Ρισβάς.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές
Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια
«Πρασινίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Η νέα επένδυση με αρχικό εκτιμώμενο κόστος τα 50 εκατ. ευρώ
Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο Moody's
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα