Το «πιο επιθυμητό σπίτι στην Ελλάδα» της Airbnb

Ενα υπόσκαφο με ιστορία... 250 ετών στην Οία της Σαντορίνης είναι το πιο επιθυμητό σπίτι της Airbnb στην Ελλάδα, όπως προέκυψε με βάση τα στοιχεία της ίδιας της δημοφιλούς πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών που δημοσίευσε την παγκόσμια λίστα με τα πιο επιθυμητά καταλύματα ανά χώρα, είτε πρόκειται για κάστρα, για δεντρόσπιτα, βίλλες ή διαμερίσματα με βάση τις προσθήκες των επισκεπτών στο «καλάθι» της λίστας των επιθυμιών τους.

Με βάση ακριβώς τη συγκεκριμένη λίστα επιλέχθηκε το ''Hector Cave House'', το οποίο βρίσκεται πάνω στην Καλντέρα και χρησιμοποιούνταν αρχικά ως κελάρι κρασιού ("κανάβα"). «Στη συνέχεια, το παραδοσιακό "κανάβα" μετατράπηκε σε ένα οικογενειακό καλοκαιρινό σπίτι, που άνοιξε τις πόρτες του στους τουρίστες της Σαντορίνης και μπορεί να φιλοξενήσει έως 5 επισκέπτες".

Ο χώρος, 60 τ.μ. διαθέτει ιδιωτική βεράντα με μία μικρή πισίνα δύο ατόμων και απεριόριστη θέα στο ηφαίστειο και το νησί της Θηρασίας», αναφέρουν οι ιδιοκτήτες του. Το υπόσκαφο νοικιάζεται από το 2013, διαθέτοντας σήμα ΕΟΤ, ενώ οι ιδιοκτήτες του νοικιάζουν από πέρυσι δύο ακόμη γειτονικές κατοικίες με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Ενα σπίτι με ιστορία
Η Οία ήταν πάντα το χωριό των καπετάνιων και των εφοπλιστών που είχαν την δυνατότητα να χτίζουν μεγάλα και ευρύχωρα σπίτια δύο ορόφων στην κορυφή του λόφου, όχι απαραίτητα με θέα στην Καλντέρα. Αυτές οι πλούσιες οικογένειες χρησιμοποιούσαν συχνά τα ανοίγματα των βράχων σαν κελάρια ή αποθηκευτικούς χώρους ή τα παραχωρούσαν σε ναυτικούς τους και στις οικογένειές τους. Τα υπόσκαφα είχαν αρχικά μόνο ένα δωμάτιο, ωστόσο αν οι ανάγκες ήταν για μεγαλύτερους χώρους, οι ένοικοί τους έσκαβαν βαθύτερα στον βράχο και δημιουργούσαν ένα δεύτερο δωμάτιο.

Αυτή είναι ακριβώς η ιστορία πίσω από το ''Hector Cave House''. Το σπίτι, μετά το σεισμό του 1954, μαζί με τα περισσότερα σπίτια της Οίας καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και οι περισσότεροι από τους κατοίκους εγκατέλειψαν το χωριό, που έμεινε το 1962 με μόλις ...50 κατοίκους. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, σε μία προσπάθεια να δώσει και πάλι ζωή στο χωριό, έλαβε την απόφαση να επιλέξει 60 παραδοσιακές κατοικίες για ανακαίνιση, και το συγκεκριμένο σπίτι ήταν μέσα σε αυτά.

Ο ΕΟΤ νοίκιασε το σπίτι για περίοδο 20 ετών, ως αντιστάθμισμα στις δαπάνες της ανακατασκευής και μετά την πάροδο της εικοσαετίας, το υπόσκαφο επιστράφηκε στους ιδιοκτήτες του. Οι κληρονόμοι τους πούλησαν το 2000 την κατοικία στους σημερινούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι μπορεί να μην είχαν σχέση έως τότε με το νησί, ωστόσο περνούσαν εκεί σημαντική περίοδο των διακοπών τους.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές