Εμπλοκή Μαρέβας Μητσοτάκη στα Paradise Papers

Μέτοχος σε offshore εταιρεία, η οποία εμφανίζεται στα Paradise Papers είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια στην εφημερίδα «Έθνος», η συμμετοχή της στη συγκεκριμένη εταιρεία είναι απολύτως νόμιμη, ενώ αφορούσε την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον νυν πρόεδρο  της Νέας Δημοκρατίας.

«Ουδέποτε έκρυψα την απολύτως νόμιμη επαγγελματική μου δραστηριότητα στο χρηματοοικονομικό τομέα, αυτό αναφέρεται και στο δημόσια αναρτημένο βιογραφικό μου, το οποίο είναι προσβάσιμο στον καθένα», δηλώνει, μεταξύ άλλων, η κ. Γκραμπόφσκι.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα Paradise Papers, η εταιρεία Eternia Capital Management φαινόταν ενεργή μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, ενώ σύμφωνα με την κ. Γκραμπόφσκι είχε δοθεί εντολή λύσης της εταιρείας από το 2012. Από εσάς πληροφορούμαι ότι η εταιρεία διαγράφηκε από το μητρώο των εταιρειών τον Ιανουάριο του 2015», απαντά η κ. Γκραμπόφσκι στο «Έθνος» και συνεχίζει: «Επειδή πρόκειται για εύλογο ερώτημα, ρώτησα και από την πλευρά μου τους νομικούς, οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι συχνά προς αποφυγή εξόδων, για εταιρείες που ολοκληρώνουν τη δραστηριότητά τους, αφήνονται από τους agent service providers αδρανείς, χωρίς να καταβάλλονται τα ετήσια έξοδά τους και έπειτα από κάποιο διάστημα αδράνειας διαγράφονται από το εταιρικό μητρώο».

«Η offshore της κ. Μητσοτάκη εξηγεί την αφωνία της ΝΔ για τη μεγα-φοροδιαφυγή των υπερ-πλουσίων που αποκάλυψαν τα Paradise Papers», υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο twitter.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές