Ε. Τσακαλώτος: Μπορούμε να προχωρήσουμε με ή χωρίς το ΔΝΤ

«Μπορούμε και με το ΔΝΤ μέσα και με το ΔΝΤ έξω από το πρόγραμμα». Αυτό διεμήνυσε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ομιλία του, το βράδυ της Πέμπτης στην Ουάσινγκτον καλώντας, όμως το Ταμείο, να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφορικά με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται με μοναδικό στόχο την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα και υπενθύμισε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί που είχαν προσφάτως δηλώσει ότι η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει από το πρόγραμμα χωρίς να χρειαστεί νέο πρόγραμμα.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, απεκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξετάζει νέα έξοδο στις αγορές το αμέσως επόμενο διάστημα. «Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση εξόδου στις αγορές, για να κτίσουμε το «μαξιλάρι» ασφαλείας. Πήγαμε στις αγορές τον Ιούλιο και έχουμε πρόγραμμα για να ξαναβγούμε στις αγορές, το οποίο ωστόσο δεν μπορώ να σας ανακοινώσω τώρα», ανέφερε.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ δημιουργεί πρόβλημα στις αγορές και ζήτησε άμεσα σαφήνεια από τους ιθύνοντές του. «Νομίζουμε πως πρέπει να πάρουν μια απόφαση για το εάν οι Ευρωπαίοι κάνουν αρκετά για το χρέος και για το εάν εμείς κάνουμε αρκετά για τις μεταρρυθμίσεις… Χρειαζόμαστε σαφήνεια. Οι αγορές χρειάζονται σαφήνεια. Και αυτό θα θέσω στην Κριστίν Λαγκάρντ στη συζήτηση μας το Σάββατο», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές