Αναστέλλει τις εργασίες στην Ελλάδα η Eldorado Gold

Αναστολή όλων των εργασιών και επενδύσεών της στην Ελλάδα ανακοίνωσε, το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου η εταιρεία Eldorado Gold Corporation.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία αλλά και η ελληνική θυγατρική της, Ελληνική Χρυσός, παύουν τις επενδύσεις του στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα καθώς, όπως υποστηρίζουν, παρά τις επανειλημμένες απόπειρες να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση, αντιμετωπίζουν σοβαρά κωλύματα και καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών για την κατασκευή και την ανάπτυξη των έργων του στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες και επηρέασαν σημαντικά το κόστος των έργων εμποδίζοντας, έτσι την επένδυση.

Σημειώνεται ότι η επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονταν για σοβαρές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις από την εξόρυξη χρυσού. Επιπλέον, εκκρεμεί απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με την εγκυρότητα των αδειών λειτουργίας της επιχείρησης στις Σκουριές, απόφαση η οποία αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Eldorado Gold, «η εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές