Στο Eurogroup η καταδίκη Ανδρέα Γεωργίου

Την ανησυχία της Κομισιόν για τις εξελίξεις γύρω από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, εξέφρασε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επίτροπου Οικονομικών της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί.

«Η υπόθεση του κ. Γεωργίου θα εξεταστεί από τα κράτη - μέλη, στο πλαίσιο του επόμενου Eurogroup» σημείωσε η Ευρωπαία αξιωματούχος.
«Αυτό που έχει σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί, να προστατεύονται με βάση τον νόμο» έσπευσε να προσθέσει. «Γι' αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ίδια υπενθύμισε ότι η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου είναι «ανοικτή» για προσφυγή και ως εκ τούτου, η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Ο κ. Γεωργίου, μιλώντας στους Financial Times, κατήγγειλε πως «καταδικάστηκα επειδή εφάρμοσα την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας, όπως ορίζει το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο».
«Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή (σ.σ. της ανεξαρτησίας) ξανά σήμερα, χωρίς κανένα δισταγμό, και το ίδιο θα πρέπει να κάνει κάθε επικεφαλής στατιστικής υπηρεσίας» έσπευσε να προσθέσει.

Οι συνήγοροι του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, προανήγγειλαν την προσφυγή εναντίον της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο