Συλλήψεις για απάτη στον ΕΟΤ

Την Παρασκευή θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση υπεξαίρεσης στον οργανισμό.

Ο 39χρονος ειδικός σύμβουλος Κώστας Βασιλάκος ήταν στενός συνεργάτης του πρώην γ.γ. του Οργανισμού Νίκου Καραχάλιου και συνελήφθη μαζί με άλλους τέσσερις γιατί προσπάθησαν να εισπράξουν περίπου 147.000 ευρώ, που υποτίθεται ότι οφείλονταν σε ξενοδοχειακή μονάδα της Σύρου. Συνελήφθησαν ακόμη ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας, και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργηματικής φύσεως αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, ενώ επιπλέον σε βάρος του πρώην ειδικού συμβούλου του ΕΟΤ για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία.

Από την πλευρά του ο πρώην γγ του ΕΟΤ, Ν. Καραχάλιος έβγαλε ανακοίνωση στην οποία όμως δεν αναφέρει ούτε λέξη για την προσπάθεια υπεξαίρεσης 147.000 ευρώ από τον ΕΟΤ. «Η υπόθεση της πλαστογραφίας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι πολύ σοβαρή, αλλά αποτελεί ερασιτεχνική απάτη, μπροστά στα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν την αδιαφάνεια στον ΕΟΤ», τονίζει ο κ Καραχάλιος σε δήλωσή του. Υποστήριξε επίσης ότι «κάποιοι πλαστογράφησαν την υπογραφή μου», ενώ κατέληξε: «Αν θέλουμε να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει στον ΕΟΤ, πρέπει να κινηθούμε βήμα-βήμα. Ελπίζω ότι ο «διάδοχός» μου (ο οποίος ακόμη και σήμερα, μια εβδομάδα μετά τον διορισμό του δεν είχε τον επαγγελματισμό να επικοινωνήσει μαζί μου) θα εκτελέσει τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης, που αφορούν στην κάθαρση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού».

Άμεση ενημέρωση για την υπόθεση είχε από την πρώτη στιγμή και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, που με επείγον έγγραφό της ζήτησε να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διέταξε και ΕΔΕ.
Ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, αναφέρει ότι οι υπηρεσίες έχουν εντολή να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πώς φτάσαμε στις συλλήψεις

Την Παρασκευή η γυναίκα (που στη συνέχεια συνελήφθη) πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδος και μάλιστα λίγο πριν κλείσουν οι τράπεζες, για να εισπράξει επιταγή 147.000 ευρώ, έναντι οφειλής του ΕΟΤ. Ο χρόνος που επέλεξε μόνο τυχαίος δεν ήταν. Αφενός γιατί εκείνη την ώρα η τράπεζα ετοιμαζόταν να κλείσει και στη συνέχεια μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και Χριστούγεννα και αφετέρου γιατί πριν μόλις δυο 24ωρα είχε αλλάξει η διοίκηση του Οργανισμού. Η τράπεζα ζήτησε επιβεβαίωση από τον ΕΟΤ και όταν ο Οργανισμός έδωσε αρνητική απάντηση, η επιταγή κρατήθηκε, ενώ όπως αποκάλυψε η αστυνομική έρευνα είχε εκδοθεί και πλαστό τιμολόγιο εταιρείας, στην οποία μέτοχοι φαίνεται πως είναι δύο εκ των συλληφθέντων.
 

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές