Κέρδη $500 εκ. από στοίχημα για την Ελλάδα

Το ερώτημα ήταν «Θα διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ ή όχι». Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής Dan Loeb, επικεφαλής του hedge fund Third Point πίστεψε ότι η απάντηση είναι «όχι» και πόνταρε πολλά σε αυτό το στοίχημα. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε και σήμερα μετράει κέρδη ύψους $500 εκ. δολαρίων

Το Third Point αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά hedge funds παγκοσμίως. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Loeb, συμμετείχε και στην επαναγορά των ελληνικών ομολόγων, που είχε στόχο την ελάφρυνση μέρους του ελληνικού χρέους και την αποδέσμευση της δόσης των €34,3 δισ..
Το Third Point, με έδρα τη Νέα Υόρκη, εμφανίζεται ως ένα από τα λίγα hedge funds που κατόρθωσαν να αποκομίσουν κέρδη, την ώρα που η παγκόσμια βιομηχανία των hedge funds, αξίας €2 τρις δέχθηκε ισχυρό πλήγμα υπό το βάρος της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Ο Dan Loeb θεωρείται ένας από τους μεγάλους των hedge funds που πέτυχαν ισχυρές αποδόσεις, όταν άλλα τρανταχτά ονόματα, όπως εκείνα των John Paulson και Τζορτζ Σόρος μετρούν ζημιές. Μόνο το fund του John Paulson μετρά απώλειες 60% από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Third Point εξακολουθεί να έχει σημαντική έκθεση έναντι στα ελληνικά ομόλογα, αφού ο ισχυρός άντρας που βρίσκεται στο τιμόνι του αμερικανικού fund εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο για ράλι στην αγορά ομολόγων κατά το 2013.

Το Third Point είναι σημαντικά ενεργό στην ευρωπαϊκή αγορά τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, μετά τα κέρδη που του επέφεραν οι επενδύσεις του στα πορτογαλικά ομόλογα, στις αρχές του 2012. Σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, κορυφαία στελέχη και αναλυτές του Third Point βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.
 

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο