Ελλάδα: Η πρόταση για επαναγορά χρέους

Τη δημόσια πρόσκληση για εθελοντική συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους δημοσιοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Το βιβλίο προσφορών θα μείνει ανοικτό μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου (5. μ.μ. ώρα Λονδίνου).

Η Ελληνική Δημοκρατία προσκαλεί στην ανταλλαγή κρατικών τίτλων μέχρι του ποσού των 10 δισ. ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν εξαμηνιαίους τίτλους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), οι οποίοι θα εκδοθούν αποκλειστικά για το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.

Σύμφωνα με το κείμενο της δημόσιας πρόσκλησης η Ελληνική Δημοκρατία διατηρεί το δικαίωμα, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια, να μην αποδεχθεί οποιαδήποτε ή όλες τις προσφορές για την ανταλλαγή ή να τερματίσει την πρόσκληση κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια. Διατηρεί επίσης το δικαίωμα να επιλέγει κατ 'αναλογία μία ή περισσότερες σειρές επιλέξιμων τίτλων επί τη βάσει διαφορετικών παραγόντων.

Αν οι προσφορές γίνουν αποδεκτές από το Ελληνικό Δημόσιο οι ομολογιούχοι που θα προσφέρουν τους τίτλους που κατέχουν στην ανταλλαγή, αναμένεται να λάβουν για κάθε 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας τίτλων που θα προσφέρουν τίτλους του EFSF ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ πολλαπλασιασμένης με την τιμή αγοράς που έχει καθοριστεί για την κάθε σειρά ομολόγων.
Η ελάχιστη τιμή ορίστηκε στο 30,2% (για τα 25ετή και 30ετή ομόλογα) και η μέγιστη στο 40,1% (για το 10ετές ομόλογο). Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 17η Δεκεμβρίου.

Το αποτέλεσμα της πρόσκλησης θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό μετά το τέλος της περιόδου προσφοράς.


 

 
 

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο