Την Τετάρτη στην Ελλάδα η δόση των 34,3 δισ.

Μέχρι την Τετάρτη η Ελλάδα θα λάβει την πολυαναμενόμενη δόση των €34,3 δισεκατομμυρίων από την ΕΕ και το ΔΝΤ, δήλωσε την Τρίτη Έλληνας αξιωματούχος, λίγες ώρες μετά την καταβολή μέρους του ποσού τη Δευτέρα.

«Το συνολικό ποσό θα πρέπει να φθάσει μέχρι και την Τετάρτη", δήλωσε αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Η καταβολή των €7 δισεκατομμυρίων έγινε τη Δευτέρα", σημείωσε. Ανέφερε επίσης ότι θα δοθούν άλλα €11,3 δισεκατομμύρια για επαναγορά χρέους και επιπλέον €16 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ".

Μετά την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών την περασμένη εβδομάδα, επιπλέον €14,8 δισεκατομμύρια από το πακέτο βοήθειας ΕΕ - ΔΝΤ στην Ελλάδα πρόκειται να καταβληθεί στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Η πληγείσα από την ύφεση χώρα χρειάζεται επειγόντως χρήματα για να διευθετήσει την επαναγορά χρέους της ύψους €31,9 δισ., που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ελλάδα πρέπει επίσης να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της που δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα στους ισολογισμούς τους την Άνοιξη από την  διαγραφή ελληνικού χρέους, που αποτέλεσε την προηγούμενη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας.

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο