ΥΠΟΙΚ: Συνεχείς πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις

Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και η προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων θα πρέπει να είναι συνεχείς ώστε να διατηρηθεί η δυναμική που έχει δημιουργηθεί για πραγματική ανάπτυξη και ανάκαμψης, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (31 Ιουλίου) ο υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο Χάρης Γεωργιάδης με αφορμή την αναβάθμιση της αξιολόγησης της Κύπρου κατά μία βαθμίδα από τους Moody’s, επεσήμανε ότι η Κύπρος βρίσκεται ένα βήμα λίγο πριν την επενδυτική βαθμίδα προσθέτοντας πως σε περίπου ένα χρόνο η χωρά μας αναμένεται να εξέλθει από την κατηγορία junk στην οποία βρίσκεται από το 2012. 

Οι εν λόγω αναβαθμίσεις, σημείωσε, στέλνετε θετικό μήνυμα σε ό,τι αφορά την επενδυτική προοπτικής της κυπριακής Οικονομίας και σημείωσε ότι δεν είναι μόνο το κράτος που επωφελείται από τις αναβαθμίσεις για φθηνότερη χρηματοδότηση των αναγκών του. 

Πρόσθεσε ότι εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι «οι αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους δίνουν στη χώρα θετική προοπτική για πραγματοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων και ξένων επενδύσεων». 

Παράλληλα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως το μήνυμα που εισπράττει από ξένους επενδυτές είναι πως η Κύπρος αποτελεί έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό με ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, με πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. 

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι δεν προχώρησαν όσο θα έπρεπε οι μεταρρυθμίσεις, έστω κι αν καταγράφηκαν σημαντικά πράγματα στον τομέα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων κατατάσσοντας την Κύπρο, σύμφωνα με την ΕΕ, στην 3η θέση. 

Εκσυγχρονίζεται η Δικαιοσύνη
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζει η Κύπρος για την επιχειρηματική κοινότητα και στις χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες, επισημαίνοντας πως το Δικαστικό Σύστημα αναμένεται να εκσυγχρονιστεί με εξωτερική τεχνική υποστήριξη, εισαγωγή ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης και τη δημιουργία Εμπορικού Δικαστηρίου.

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων