Ευχάριστα νέα από Κομισιόν για παραγωγούς εσπεριδοειδών στην Κύπρο

Την επίσημη έγκριση κυπριακού προγράμματος κρατικής στήριξης προς τους παραγωγούς εσπεριδοειδών, ως αποζημίωση για τις επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρόγραμμα κρατικής στήριξης αποτελείται από χρηματοδοτήσεις συνολικής αξίας 500 χιλιάδων ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι η αποζημίωση των δικαιούχων παραγωγών για τα επιπρόσθετα έξοδα που προέκυψαν λόγω των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας, καυσίμων και λιπασμάτων, καθώς και η στήριξη τους ώστε να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες που προκύπτουν από τη σημερινή γεωπολιτική κρίση.

Η Κομισιόν, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, έκρινε πως το πρόγραμμα στήριξης της κυπριακής κυβέρνησης συνάδει με τους όρους του προσωρινού πλαισίου αντιμετώπισης κρίσεων για τις κρατικές ενισχύσεις καθώς δεν θα ξεπεράσει τις 250 χιλιάδες ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγείται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται, η Επιτροπή έκρινε πως το σχέδιο είναι απαραίτητο, κατάλληλο και αναλογικό για την αντιμετώπιση σοβαρής αναταραχής στην οικονομία κράτους μέλους, κατά τρόπο σύμφωνο με το Άρθρο 107(3)(b) της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ και με τους όρους του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Κομισιόν στις 23 Μαρτίου 2022 και τροποποιήθηκε στις 20 Ιουλίου και στις 28 Οκτωβρίου.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους