Υφ. Ναυτιλίας: Ικανοποίηση από αποτελέσματα εργασιών Επιτροπής του IMO

Η Κύπρος χαιρετίζει τις τροποποιήσεις της Διεθνούς Σύμβασης για πρόληψη της ρύπανσης στα πλοία (MARPOL) και εκφράζει ικανοποίηση για την πρόοδο στην εν εξελίξει αναθεώρηση της στρατηγικής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, «η Κύπρος ως μεσογειακή νησιωτική χώρα, χαιρετίζει την έγκριση του σχεδίου τροποποιήσεων του παραρτήματος VI της MARPOL, το οποίο θα τεθεί σε πλήρη ισχύ από 1η Μαΐου 2025, σχετικά με τον καθορισμό της Μεσογείου ως Περιοχή Ελέγχου των Εκπομπών Οξειδίων του Θείου».

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που θα συνδράμει στη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας μέσα από την μείωση των επιβλαβών εκπομπών από τα πλοία», προστίθεται.

Επιπρόσθετα, σημειώνει η ανακοίνωση, η Κύπρος εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά στην εν εξελίξει αναθεώρηση της αρχικής στρατηγικής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία, «παρά το γεγονός ότι οι αναθεωρημένοι στόχοι για το 2030 και το 2050 βρίσκονται υπό εξέταση, μαζί και η εφαρμογή συμπληρωματικής «δέσμης μέτρων» για την αναθεωρημένη στρατηγική, η οποία αναμένεται να εγκριθεί στην MEPC 80».

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους