TechIsland: Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι σε debate

Debate με τους τρεις βασικούς υποψήφιους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιεί το TechIsland. Νίκος Χριστοδουλίδης, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Αβέρωφ Νεοφύτου θα ανταλλάξουν θέσεις και απόψεις σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν την οικονομία του τόπου, κατά τη διάρκεια συζήτησης που θα διεξαχθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στο Parklane Spa & Resort στη Λεμεσό.

Οι υποψήφιοι Πρόεδροι θα παρουσιάσουν το όραμά τους για την οικονομία της Κύπρου, τους στόχους που έχουν θέσει και τους τομείς προτεραιότητάς τους. Στο πλαίσιο της συζήτησης οι υποψήφιοι θα μιλήσουν εκτενώς για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν ώστε η χώρα μας να μετατραπεί σε Tech Hub. Οι τρεις υποψήφιοι θα περιγράψουν τις πολιτικές τους και τις προτάσεις τους σχετικά με το πώς μπορεί να επιτευχθεί το πιο πάνω και κατά πόσο υπάρχουν τα κίνητρα για προσέλκυση κι άλλων ξένων εταιρειών tech στη χώρα μας.

Η στέγαση και η εκπαίδευση, δύο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διεθνείς εταιρείες, θα βρεθούν, επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτησή τους αναφορικά με την ανάγκη για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα που θα αντιμετωπίζει τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες απασχόλησης. Για να προσελκύσει η Κύπρος περισσότερες διεθνείς εταιρείες tech, πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι Κύπριοι με ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δεξιότητες και ικανότητες που σχετίζονται με αυτές τις εταιρείες, θέμα που θα σχολιάσουν οι τρεις υποψήφιοι Προέδροι.

Το debate θα αγγίξει και το ζήτημα μετεγκατάστασης εργαζομένων που χρειάζονται βίζα καθώς στο παρόν στάδιο η όλη διαδικασία διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο με πολλά γραφειοκρατικά και πρακτικά εμπόδια. Οι κύριοι Χριστουδουλίδης, Μαυρογιάννης και Νεοφύτου θα κληθούν να αναπτύξουν τη δική τους προσέγγιση και τη στρατηγική τους επί του θέματος, για επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν.

Συντονιστής του Debate θα είναι ο John Vickers. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: Techisland

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024