Ποσό 300.000 ευρώ για έκτακτη ενίσχυση αμπελουργών

Tη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου θα προκηρυχθεί το μέτρο έκτακτης ενίσχυσης αμπελουργών (ποικιλίες «Ξυνιστέρι» και «Ντόπιο Μαύρο»), μέσω του οποίου θα διατεθεί ποσό πέραν των €300.000.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2022 ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προσθέτοντας ότι αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η προκήρυξη του σχεδίου έκτακτης στήριξης προς τους οινοπαραγωγούς, μέσω του οποίου θα διατεθεί ποσό ύψους €200.000.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το Υπουργείο Γεωργίας, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός τομέας κατά την τελευταία περίοδο, προώθησε και υλοποιεί σειρά ολοκληρωμένων και στοχευμένων μέτρων, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ.

Παρατίθεται σε αυτά και η προκήρυξη του μέτρου πράσινου τρύγου σε αμπελώνες οινοπαραγωγής μέσα από το οποίο διατέθηκε ποσό ύψους 1 εκ. ευρώ σε 700 δικαιούχους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας στον τομέα διατέθηκαν και περίπου 3,5 εκ. ευρώ για υλοποίηση μέτρων του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης Αμπελοοινικού τομέα, για το οικονομικό έτος 2022.

Στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αποτελεί η στήριξη του αγροτικού τομέα, ως κεντρικού σημείου αναφοράς της οικονομίας μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα του αγροτικού μας κόσμου κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, αναφέρεται περαιτέρω.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους