Πνέει μένεα ο Πετρίδης για την καταψήφιση των αναπομπών

Την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, έφερε η απόφαση της Βουλής να καταψηφίσει τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τους τρεις νόμους που ψηφίστηκαν και αφορούσαν την κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα, την παράταση στην αναστολή εκποιήσεων και την κατάργηση του ΦΠΑ για τους ρύπους στο ρεύμα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, κάνει λόγο για επικίνδυνο και άκρατο λαϊκισμό από πλευράς της Βουλής, σημειώνοντας ότι διακινδυνεύεται η αξιοπιστία της χώρας.

Όπως αναφέρει, «αντίδραση από Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αποφάσεις της βουλής. Είχαμε προειδοποιήσει, ενώ η επιστολή τέθηκε ενώπιον του σώματος».

Σημειώνει επίσης πως «παραταύτα η Βουλή, δίδοντας συνέχεια στον επικίνδυνο άκρατο λαϊκισμό απέρριψε τις αναπομπές διακινδυνεύοντας την αξιοπιστία της χώρας και την οικονομία».

Σημειώνεται ότι η Βουλή καταψήφισε την πρώτη αναπομπή με 27 ψήφους έναντι δώδεκα και καμία αποχή. Για την δεύτερη πρόταση υπέρ της αποδοχής επίσης τάχθηκαν 12 Βουλευτές, εναντίον 27 και δεν υπήρξε καμία αποχή και για το νόμο για τις εκποιήσεις υπέρ της αναπομπής τάχθηκαν 12, εναντίον 28 και δεν υπήρξε αποχή.

Με βάση τη νέα εξέλιξη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα να ζητήσει γνωμάτευση από το Ανώτατο Δικαστήριο για τη συνταγματικότητα των νόμων ή διατάξεων τους. Μέχρι την έκδοση της απόφασης, οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.

Πριν την ψήφιση για το νόμο που αφορά την τρίμηνη αναστολή των εκποιήσεων προηγήθηκε συζήτηση με τους Βουλευτές να αιτιολογούν τις τοποθετήσεις τους.

 

Δειτε Επισης

Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Μικρή πτώση στο ΧΑΚ λόγω αρνητικού κλίματος διεθνώς
Κατευθυντήριες γραμμές Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας