Ένα από τα κορυφαία κέντρα για Επενδυτικά Ταμεία η Κύπρος (video)

Τα οφέλη που προκύπτουν για την κυπριακή οικονομία, από την ανάπτυξη του τομέα των Επενδυτικών Ταμείων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του CIFA, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 26 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Χαιρετίζοντας τη συνέλευση, ο Πρόεδρος του CIFA, Aνδρέας Γιασεμίδης, επεσήμανε ότι, παρόλο που ο τομέας παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη, ο Σύνδεσμος παραμένει συγκεντρωμένος στο στόχο που είχε θέσει εξαρχής, να καταστήσει, δηλαδή, την Κύπρο, ένα από τα κορυφαία κέντρα για Επενδυτικά Ταμεία στην Κύπρο και διεθνώς.

Το παρών του έδωσε, επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, διαβεβαιώνοντας ότι η Κυβέρνηση θα συμβάλει στην ενίσχυση και τον εκμοντερνισμό του τομέα, γεγονός που θα επισπεύσει τη μετάβαση της χώρας στη νέα εποχή.

Παράλληλα, από το βήμα της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Γιώργος Καρατζιάς, χαρακτήρισε επιτυχημένο το έτος 2021 για τον τομέα Συλλογικών Επενδύσεων και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, ο οποίος παρουσίασε αύξηση 47% από το 2019, με τα υπό διαχείριση κεφάλαια να ανέρχονται σήμερα σε €11,6 δισ.

Σε ομιλία του, ο Αντιπρόεδρος του Invest Cyprus, Σπύρος Βασιλείου, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στη διεθνή οικονομία και τις επακόλουθες προκλήσεις που αναδύθηκαν για την Κύπρο, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την ικανότητα της χώρας να προσελκύει ξένες επενδύσεις, κατάφεραν να περιορίσουν την ύφεση και συνέβαλαν στην πλήρη οικονομική ανάκαμψη της χώρας.  

Την οργάνωση της συνέλευσης ανέλαβε η IMH.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση