Ενδέκατη συνάντηση του Δικτύου Επαγγελματιών Εργασιακών Σχέσεων

Οι πρόσφατες θεσμικής σημασίας εργασιακές εξελίξεις, η επανέκδοση της σειράς Εγχειριδίων Λειτουργού Εργασιακών Σχέσεων, το εργαλείο SLR Tool, η Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινου Δυναμικού και η νομοθεσία ασφάλειας και υγείας απασχόλησαν την 11η συνάντηση του Δικτύου Επαγγελματιών στον Τομέα Εργασιακών Σχέσεων και Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (SLRNetwork) που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου.

Το SLRNetwork συστάθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις, Σύγχρονες Επιχειρήσεις» και στην 11η του συνάντηση συμμετείχαν 190 στελέχη επιχειρήσεων.

Στο καλωσόρισμα του, ο κύριος Μιχάλης Αντωνίου, Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ευχαρίστησε τους ομιλητές και συμμετέχοντες, σημειώνοντας τις προκλήσεις για την οικονομία και τις μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά που επέρχονται, οι οποίες θα επηρεάσουν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και εργαζομένων.
 

Η πρώτη παρουσίαση έγινε από την κα Λένα Παναγιώτου, Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ με θέμα τις σημαντικότερες εργασιακές εξελίξεις όπως είναι η θέσπιση Εθνικού Κατώτατου Μισθού και η ρύθμιση της τηλεργασίας. Στη συνέχεια, οι κύριοι Πολύβιος Πολυβίου και Θεόδωρος Τζιοβάνη, αμφότεροι Λειτουργοί της ΟΕΒ, παρουσίασαν την νέα έκδοση της επτάτομης σειράς Εγχειριδίων Λειτουργού Εργασιακών Σχέσεων η οποία περιλαμβάνει περιλήψεις των βασικότερων εργατικών νομοθεσιών, καλές πρακτικές και ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την εργασία στην Κύπρο.

Ο κος Μιχάλης Ορφανίδης, Λειτουργός στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανέπτυξε στη δική του παρουσίαση τις βασικές πρόνοιες του Κώδικα Πρακτικής για την Προστασία των Εργαζομένων από τη Θερμική Καταπόνηση. Ακολούθως, ο κος Γιώργος Χατζηκαλλής, Λειτουργός της ΟΕΒ, παρουσίασε το SLR Tool, την διαδικτυακή βάση δεδομένων εργασιακού περιεχομένου, που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για κάθε στέλεχος που δραστηριοποιείται στον τομέα διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού. Τέλος, η κα Έλλη Ματσούκα, Μέλος του ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου Ανθρώπινου Δυναμικού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις δραστηριότητες που γίνονται στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ακολούθησε δεξίωση.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους