Αγκαστινιώτης: Δυσκολότερο το έργο, μεγαλύτερες οι ευθύνες ΚΕΒΕ-ΟΕΒ

Κεντρική στόχευση μας είναι να παραμείνει η οικονομία μας σε αναπτυξιακή τροχιά και οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να επιβιώσουν σ’ αυτό το ιδιόμορφο περιβάλλον, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

Εξηγώντας ότι η συνεργασία του ΚΕΒΕ με την ΟΕΒ σ’ αυτές τις στοχεύσεις είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη και ότι οι δύο οργανώσεις θα προσπαθήσουν για βελτίωση του οικονομικού κλίματος και για προώθηση των συμφερόντων των μελών τους, ο κ. Αγκαστινιώτης επεσήμανε ότι  λόγω της αρνητικής συγκυρίας που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ευθύνες των δύο Οργανώσεων είναι μεγαλύτερες και το έργο τους δυσκολότερο.


Οι μεγάλες προκλήσεις
Χαιρετίζοντας την Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ, ανέφερε ότι  το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ είναι πυλώνες ανάπτυξης, αφού συνεργαζόμενες οι δύο Οργανώσεις προωθούν το «επιχειρείν» της Κύπρου και γενικά τη στέρεα πρόοδο της οικονομίας και του τόπου.

 

«Η εκτόξευση του πληθωρισμού στα ύψη, τα προβλήματα επαρκούς εφοδιασμού της αγοράς με διάφορα προϊόντα, η αναμενόμενη μείωση στις τουριστικές αφίξεις του καλοκαιρού, οι δυσκολίες για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού για τις επιχειρήσεις, το ρευστό οικονομικό κλίμα, είναι οι νέες μεγάλες προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΒΕ.

 

Το ΚΕΒΕ, ήδη, απέστειλε σχετικό υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με εισηγήσεις για σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα.

 

Αρκετές από τις εισηγήσεις του ΚΕΒΕ υιοθετήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση. «Στα πλαίσια αυτά θέλουμε να συγχαρούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση για την άμεση ανταπόκριση τους στα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και των πολιτών», σημείωσε ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

 

Αξιολογούνται τα γεγονότα
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα προβλήματα δεν πρόκειται να εξαλειφθούν αμέσως. «Πολλά εξαρτώνται από την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και από τη διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας από τα μεγάλα κράτη και τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, Εμείς, ως ΚΕΒΕ είμαστε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Αξιολογούμε τα γεγονότα και καθορίζουμε την πολιτική μας», είπε, μεταξύ άλλων.


«​​​​​​​Θα τα καταφέρουμε»
Επισημαίνοντας ότι σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση, την ΟΕΒ, τις συντεχνίες και γενικά τις παραγωγικές τάξεις, το ΚΕΒΕ είναι εδώ για να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες, ο κ. Αγκαστινιώτης εξέφρασε αισιοδοξία για έξοδο από την κρίση.

«Παρά τις αντιξοότητες και το ρευστό τοπίο, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Θα μπορέσουμε να περάσουμε και από τις νέες συμπληγάδες. Θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Ανθεκτική σε πολλαπλούς δυσμενείς κραδασμούς η κυπριακή οικονομία-Οι βασικές συστάσεις πολιτικής
Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024