Τρεις βδομάδες για τα σχέδια υπηρεσίας των υπαλλήλων της ΔΕΦΑ

Τρεις εβδομάδες δόθηκαν στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για ετοιμασία των σχεδίων υπηρεσίας των υπαλλήλων της ΔΕΦΑ, από τη Βουλή ώστε να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η προώθηση του νομοσχεδίου για την μετατροπή της ΔΕΦΑ σε κρατική εταιρεία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε πως σήμερα συνεχίστηκε η συζήτηση σχετικά με τη ΔΕΦΑ, η οποία μετατρέπεται από ΛΤΔ σε κρατική εταιρεία και σημείωσε πως η εκκρεμότητα σχετικά με το προσωπικό εξακολουθεί να υφίσταται.

Ωστόσο, η Επιτροπή, όπως είπε, μετά από πρότασή της, έδωσε τρεις βδομάδες χρόνο, προκειμένου να ετοιμαστούν τα σχέδια υπηρεσίας και από πλευράς της Εκτελεστικής Εξουσίας, να έρθουν στη Βουλή και να σχηματιστεί ένα πακέτο νομοσχεδίων που θα δοθούν σχεδόν ταυτόχρονα στην Ολομέλεια προς έγκριση.

Πρόσθεσε πως με τον διαφαινόμενο συμβιβασμό, διασφαλίζεται απόλυτα το προσωπικό που θα επιχειρήσει να λάβει το καθεστώς του δημόσιου υπαλλήλου αλλά και το προσωπικό που δεν θα επιλέξει το δρόμο της νέας πρόσληψης.

Τα πράγματα βαίνουν καλώς, είπε και τόνισε ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου και θα πρέπει οι διαδικασίες να κινηθούν το συντομότερο δυνατόν. «Η ΔΕΦΑ θα πρέπει να γίνει δημόσια εταιρεία, θα πρέπει να διαχειριστεί την έλευση ΦΑ στην Κύπρο και μάλιστα, ως αναδυόμενη αγορά, θα πρέπει να ενδιατρίψουμε με τρόπο που να μην διασφαλίσουμε μονοπώλια στην αγορά ΦΑ, να είναι όλες οι επιλογές ανοικτές», είπε.

Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Χατζηγιάννης, θα πρέπει και εν δυνάμει η Κύπρος να αξιοποιήσει όλους τους πόρους που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή. «Δεν υπάρχει περιθώριο για όσους επιβουλεύονται την ανοικτή αγορά, για να έρθουν με τρόπο να δημιουργήσουν τέτοιου είδους εμπόδια που να μην έχει ο καταναλωτής εκείνη την ευχέρεια να αγοράζει το φθηνότερο ΦΑ», είπε.

Ο Βουλευτής των Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης, αναφέρθηκε στη συζήτηση εντός της Επιτροπής για τη δημιουργία του Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ηλεκτρισμού.

Είπε πως εδώ και κάποιο διάστημα ανέμενε η Επιτροπή κάποια στοιχεία σε σχέση με το πόσα πληρώνει ο καταναλωτής μέσω προστίμων που αφορά τους ρύπους και πόσα λεφτά από τη δημοπρασία εκπομπής ρύπων επιστρέφουν στη χώρα βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας. Δυστυχώς, είπε δεν έχουν πάρει τα στοιχεία για αυτά ερωτήματα και συνεπώς, ανέφερε, θα καταθέσει δύο τροπολογίες για το συγκεκριμένο Ταμείο.

Η μια τροπολογία θα αφορά τη συμμετοχή οργανωμένου συνδέσμου καταναλωτών με μόνιμη συμμετοχή στην επιτροπή διαχείρισης του Ταμείου αυτού, και η άλλη θα αφορά την επιστροφή ποσοστού των χρημάτων από τη δημοπρασία στο συγκεκριμένο Ταμείο.

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών