Αποδεσμεύει Συνεδριακό και επιστρέφει στη φυσική της… έδρα η Βουλή

Στη φυσική της… έδρα, δηλαδή στο κτίριο στο οποίο διαχρονικά στεγάζεται στο κέντρο της Λευκωσίας, επιστρέφει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Βουλή, έπειτα από περίπου δύο χρόνια «κατάληψης» του Συνεδριακού Κέντρου «Φιλοξενία» για τους σκοπούς των εργασιών της.

Ως γνωστό, η Βουλή μετέφερε τις εργασίες της στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» κατά το ξέσπασμα της πανδημίας την άνοιξη του 2020, αφού το δικό της κτίριο δεν προσφερόταν λόγω μεγέθους και διαμόρφωσης για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Έκτοτε, και μέχρι σήμερα, η Βουλή συνεχίζει τις εργασίες της στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», αποστερώντας από την πρωτεύουσα τον μοναδικό χώρο που διαθέτει για διεξαγωγή μεγάλων συνεδρίων και άλλων επιχειρηματικών ή οικονομικού χαρακτήρα δραστηριοτήτων. Μάλιστα, δεδομένων των πιο πάνω, έντονη υπήρξε η πίεση που άσκησαν οι βουλευτές Λευκωσίας, προκειμένου το Συνεδριακό Κέντρο να αποδεσμευτεί από την Βουλή για να μπορέσει να λειτουργήσει για τους σκοπούς για τους οποίους ανεγέρθηκε. 

Σημειώνεται πως το συμβόλαιο που η Βουλή συνήψε με το Συνεδριακό Κέντρο ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο, ανανεώθηκε για έξι ακόμη μήνες λόγω της εύθραυστής κατάστασης που υπήρχε στο μέτωπο της πανδημίας.

Παρά το γεγονός αυτό, η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας φαίνεται να επισπεύδει την επιστροφή του Κοινοβουλίου στο δικό του κτίριο, κάτι που αναμένεται να συμβεί κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάη. Και αυτό, αφού μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί εργασίες ανακαίνισης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κτίριο.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορείται το ΙnBusinessNews, αριθμός μικρών αιθουσών που χρησιμοποιούνταν για τις εργασίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών έχουν συνενωθεί για να δημιουργηθεί μια μεγαλύτερη αίθουσα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις σκέψεις που γίνονται είναι όπως για τις εργασίες κοινοβουλευτικών επιτροπών χρησιμοποιείται και η αίθουσα της Ολομέλειας. 

Λόγω της καινούργιας διαμόρφωσης, εκ των πραγμάτων θα προκύψουν αλλαγές του προγράμματος(σ.σ. ημέρες και ώρες), συνεδριάσεων των Επιτροπών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόθεση ήταν η επιστροφή της Βουλής στο δικό της κτίριο με την επανέναρξη των εργασιών των κοινοβουλευτικών επιτροπών μετά το Πάσχα. Ωστόσο, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Προέδρου του Σώματος Αννίτας Δημητρίου, η ακριβής ημερομηνία επιστροφής αφέθηκε να «κλειδώσει» εντός των πρώτων ημερών του επόμενου μήνα, αναλόγως και της ολοκλήρωσης των έργων που υλοποιούνται. 

Δειτε Επισης

ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Πράσινο» Βουλής για αγορά 30 ηλεκτρικών και 5 υβριδικών οχημάτων για αξιωματούχους
Με δύο τρόπους οι προαγωγές στο Δημόσιο το 2024-Καθοριστική η παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας
Πλεόνασμα €918,7 εκ. το 2023-Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους
Αρνητικός ο ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης του ΣΠΟΔ τον Μάρτιο
Νέα προσπάθεια στη Βουλή για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών