anner-cyta-vodafone

Βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την οικονομία οι χαλαρώσεις

InBusinessNews  15/02/2022 14:40
Βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την οικονομία οι χαλαρώσεις

Βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την οικονομία οι χαλαρώσεις

InBusinessNews  15/02/2022 14:40

Με ικανοποίηση έγιναν δεκτές από τον επιχειρηματικό κόσμο οι χαλαρώσεις που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβουλίο και ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας. 

Διαβάστε εδώ: Επιστρέφουν σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης οι ανεμβολίαστοι

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, χαρακτήρισε τις σημερινές αποφάσεις ως βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, σημειώνοντας πως η οικονομία ανυπομονεί να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς με τήρηση πάντα των μέτρων, ώστε να μπορούμε να περιορίζουμε ταυτόχρονα τη διάδοση του ιού στον μέγιστο βαθμό.

Την ίδια ώρα, ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, υπέδειξε ότι υπάρχει μια ασάφεια στην ανακοίνωση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, όσον αφορά τους χώρους εστίασης και διασκέδασης.

«Περιμένουμε να μάθουμε τις διευκρινήσεις, αφού υπάρχει μια ασάφεια, ειδικότερα με το θέμα του χορού και αν θα μπορούν πραγματικά να λειτουργήσουν και πώς», επισήμανε. 

Διαβάστε ακόμη: 

Επισπεύδονται οι χαλαρώσεις για ταξιδιώτες προς Κύπρο-Τι αλλάζει

Πόσο κοστίζει μια ετοιμοπαράδοτη κατοικία σε κάθε πόλη

Ζητούν άδεια για πεντάστερο στη Λεμεσό οι ιδιοκτήτες του Amara

Να μην γίνει πρόβλημα ο χορός 

Την ίδια ασάφεια, τόνισε και ο γενικός διευθυντής του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, επίσης σε δηλώσεις του στο InBusinesNews.

«Το θέμα του χορού και του λικνίσματος, είτε στην πίστα είτε κοντά στο τραπέζι, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και εν τέλει να μην παρουσιαστεί σαν πρόβλημα και να γίνει διάκριση για τους χώρους που θα επιτραπεί η πρόνοια», υπέδειξε ο κ. Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε με νόημα πως «είναι πάρα πολύ λογικό όταν διαμαρτυρόμαστε για τα περιοριστικά μέτρα, όταν τα αναιρούν να συμπεριφερόμαστε, αντίθετα. Παρόλα αυτά, περιμένουμε την τελική μορφή, πώς θα εφαρμοστούν αυτές οι πρόνοιες και να μην δημιουργούν δυσκολίες και προβλήματα».

Τέλος, ανέφερε ότι ο ΠΑΣΙΚΑ έχει γνωστοποιήσει τις ανησυχίες τους στον αρμόδιο υπουργό και ευελπιστεί ότι θα προχωρήσει με τρόπο που να εξυπηρετεί το κοινό καλό.

Τονωτική ένωση

Tην ικανοποίηση της για την άρση των περιοριστικών μέτρων εκφράζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΟΣΙΚΑ), σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Νεόφυτο Θρασυβούλου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Θρασυβούλου σημειώνει πως η άρση των περιοριστικών μέτρων αποτελούν τονωτική ένωση για τα κέντρα εστίασης και διασκέδασης, αφού επιτρέπεται ταυτόχρονα και στους ανεμβολίαστους να επισκέπτονται τους χώρους εστίασης. Πρόσθεσε επίσης πως ο στόχος και οι προβλέψεις τους για έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους στα τέλη Φεβρουαρίου τους δικαιώνει. 

Επιπρόσθετα ο κ. Θρασυβούλου σημειώνει πως η ΟΣΙΚΑ χαιρετίζει τις χαλαρώσεις για τα μέτρα από πλευράς Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Μεταφορών σε σχέση με την διακίνηση στους αερολιμένες. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την δυστοκία στην εξεύρεση εργατικού δυναμικού και κάλεσε τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και Εσωτερικών να προβούν στις δέουσες ενέργειες για το πρόβλημα.

Επανήλθαμε στο αυτονόητο

Την ίδια ώρα, χαμόγελα στα κέντρα διασκέδασης έφεραν οι νέες χαλαρώσεις. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης, Νίκος Βασιλείου ανέφερε ότι «σίγουρα το γεγονός ότι επανήλθαμε στο αυτονόητο με την επιστροφή των χορών στη διασκέδασή μας χαροποιεί. Θα περιμένουμε να γίνει η διαβούλευση με τα Υπουργεία και μετά».

Αυτό που τόνισε είναι ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η χωρητικότητα ανάλογα του χώρου. «Θα πρέπει να δούμε τη χωρητικότητα και πώς θα διαμορφώνεται με το πρωτόκολλο. Εμείς θεωρούμε ότι το υφιστάμενο πρωτόκολλο είναι η βάση, αλλά επειδή δεν είναι σαφής η θέση του Υπουργείου θα περιμένουμε την διαβούλευση. Ευελπιστούμε να μας καλέσει το Υπουργείο για να μπορούμε να πούμε με την καρδιά μας ότι στηρίζουμε τα μέτρα». Όσον αφορά το θέμα του χορού, είπε ότι «θέλουμε να συζητήσουμε με το υπουργείο για το χορό. Εμείς έχουμε την κάθε καλή διάθεση».

Για τη στήριξη από το Υπουργείο Οικονομικών είπε ότι «αναμένουμε να μας πουν τις τελικές αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης. Ευελπιστούμε ότι θα ληφθούν υπόψη θέματα όπως το γεγονός ότι παραμένουμε τόσο καιρό χωρίς δουλειά. Οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι οκτώ εβδομάδες. Χωρίς να σημαίνει ότι εμείς είμαστε σε καλύτερη μοίρα. Μας ανησυχεί ότι αυτές οι οικογένειες ζουν πενιχρά για δύο μήνες».

Καταλήγοντας, ο Νίκος Βασιλείου εστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως «είναι στα χέρια μας να διατηρήσουμε το καθεστώς και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Στο παρά πέντε οι χαλαρώσεις…

Από πλευράς της, η εκπρόσωπος Τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων, Γιώτα Καπαρή, μιλώντας στο InBusinessNews, χαρακτήρισε ως θετικές τις εξελίξεις σχετικά με τις χαλαρώσεις που αφορούν τους γάμους και τις βαπτίσεις.

«Είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, κυρίως για τα ζευγάρια που έχουν προγραμματισμένο γάμο, αφού τώρα ξέρουν ότι μπορούν να προχωρήσουν στην τελική οργάνωση», πρόσθεσε.   

Βέβαια, όπως διευκρίνισε, αυτές οι χαλαρώσεις ήρθαν στο παρά πέντε, καθώς συγκεκριμένα οι γάμοι των τελευταίων δύο μηνών έχουν όλοι αναβληθεί και τώρα πλησιάζουμε σε περίοδο νηστειών, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.  

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας