Θέματα οικονομίας συζήτησαν Αννίτα και ΣΕΛΚ

Την πορεία της οικονομίας, την ανάγκη για φορολογική μεταρρύθμιση και τα επιμέρους θέματα που απασχολούν το ελεγκτικό επάγγελμα, συζήτησε η ηγεσία του ΣΕΛΚ με την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου.

Σε εθιμοτυπική συνάντηση, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ κ.κ. Πιερής Μάρκου, Νίκος Χειμαρίδης και Κυριάκος Ιορδάνου, αντίστοιχα, αντάλλαξαν απόψεις με την Πρόεδρο της Βουλής κα Δημητρίου για μια σειρά θεμάτων που επηρεάζουν την εξέλιξη της οικονομίας.

Ειδικότερα, έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Βουλής και ΣΕΛΚ καθώς και για τη μεγαλύτερη συμβολή του ΣΕΛΚ στη δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή.

Ακόμα, έγινε ανασκόπηση της πορείας της οικονομίας και η ηγεσία του ΣΕΛΚ ανέπτυξε τις προτάσεις της για περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου, την ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και τη βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.

 

Στα ειδικότερα θέματα που συζήτησαν οι δύο πλευρές, περιλαμβάνονται:

  • Η φορολογική μεταρρύθμιση
  • Η μακροπρόθεσμη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης μέχρι το 2035
  • Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
  • Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους

Ακόμα συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος, του Κώδικα Δημόσιας Διακυβέρνησης, την Επιτροπή Greco και τη Δήλωση του Πόθεν Έσχες.

Η κα Δημητρίου ευχαρίστησε την ηγεσία του ΣΕΛΚ για την εποικοδομητική στάση που τηρεί ο Σύνδεσμος στην προώθηση νομοσχεδίων που αφορούν την οικονομία και εξέφρασε την ετοιμότητα της για περαιτέρω στενή συνεργασία με τον ΣΕΛΚ.

Από την πλευρά του ΣΕΛΚ, ο Πρόεδρος του κ. Μάρκου ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Βουλής για την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΕΛΚ για στενή συνεργασία με τη Βουλή.

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023