Κ. Κόκκινος: Οριζόντιος ο ρόλος της τεχνολογίας στην αειφόρο ανάπτυξη

Το Υφυπουργείο καλέστηκε να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας του λόγω πανδημίας, ενώ αποστολή του είναι να συνδράμει αξιοποιώντας την κοινωνία της γνώσης να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Αυτό ανέφερε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, μιλώντας στο πλαίσιο συνεδρίου για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με τίτλο «Πολίτες, Πολιτικοί, Πολιτικές: Η δύναμη της συνεργασίας για επίτευξη της Ατζέντας 2030» που διοργάνωσαν η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών, το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη και η Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ο κ. Κόκκινος τόνισε πως ο ρόλος της τεχνολογίας είναι οριζόντιος και καλύπτει όλος τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και το ζητούμενο είναι ένα νέο βιώσιμο λειτουργικό μοντέλο για την Κύπρο. Πρόσθεσε πως η τεχνολογία και η έρευνα παρέχει λύσεις για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ μέσα από την αξιοποίηση της έρευνας και της καινοτομίας υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας βιώσιμων και ανθεκτικών υποδομών.

Δυστυχώς, ανέφερε ο κ. Κόκκινος, η Κύπρος ψηφιακά δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ΕΕ, καθώς βρίσκεται στην 21 θέση και η μεγαλύτερη μας αδυναμία, τόνισε,  είναι στο ανθρώπινο κεφάλαιο και η συνδεσιμότητας. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως έχουν γίνει άλματα στο τομέα καινοτομίας και είμαστε η δεύτερη καλύτερη σε βελτίωση επίδοσης το 2021.

Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σημείωσε, περιλαμβάνει €282 εκατ. για ψηφιακό μετασχηματισμό και €80 για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης