Η μετακίνηση ασφαλτικών εργοστασίων ενώπιον της Επ. Περιβάλλοντος

Η διαδικασία επιλογής χώρου μετεγκατάστασης των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου και τα τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται, τέθηκαν την Τετάρτη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Η συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας επικεντρώθηκε στην μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων στις περιοχές Μιτσερού, Καλαβασού και Κόσιης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, είπε πως «τα εργοστάσια ασφάλτου, τα οποία βρίσκονται στο Δάλι και προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους πρέπει να φύγουν από την περιοχή», ωστόσο, σημείωσε ότι «δεν μπορούν να μεταφερθούν στην περιοχή Μιτσερού, μια περιοχή ήδη βεβαρυμμένη από λατομεία, μονάδες σφαγής ζώων και πολλά άλλα».

«Ακούσαμε σήμερα τους επιστήμονες με σαφήνεια να δηλώνουν ότι δεν ενδείκνυται μετακίνηση εργοστασίου στην περιοχή Μιτσερού», ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε «το πραγματικό δίλημμα, αν θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο, το περιβάλλον, τον τόπο μας, είναι να φύγουν από κοντά από κατοικημένες περιοχές, από εκεί που δημιουργούν πρόβλημα και στους κατοίκους και στο περιβάλλον κι έχει υποχρέωση η κυβέρνηση να υποδείξει χώρο που δεν θα δημιουργεί προβλήματα σε ανθρώπινες ζωές».

Τόνισε πως «δεν είναι λύση να ξεφορτωθούμε το πρόβλημα από τον ένα τόπο και να το φορτώσουμε στον άλλο τόπο», για να συμπληρώσει πως «αυτή είναι και η άποψη των επιστημόνων».

«Λυπούμαι», κατέληξε, «να παρατηρήσω ότι εδώ και τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση έχει αποτύχει να υποδείξει ένα χώρο ο οποίος ούτε ανθρώπινες ζωές θα απειλεί ούτε το περιβάλλον».   

 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους