anner-cyta-vodafone

Στη βάση της εξωστρέφειας η τριμηνιαία έκθεση της Αρχής Λιμένων

InBusinessNews  01/12/2021 20:00
Στη βάση της εξωστρέφειας η τριμηνιαία έκθεση της Αρχής Λιμένων

Στη βάση της εξωστρέφειας η τριμηνιαία έκθεση της Αρχής Λιμένων

InBusinessNews  01/12/2021 20:00

Αδήριτη ανάγκη αποτελεί ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών που ακολουθούνται στην Αρχή Λιμένων Κύπρου και η εξωστρέφεια ενός από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους ημικρατικούς οργανισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρεται στην έκθεση για την πρώτη τριμηνία δράσεων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής.

Ανακοίνωση της ΑΛΚ αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη έκδοση επί πεπραγμένων τα τελευταία χρόνια και την πρώτη μάλιστα που στοχεύει στην τριμηνιαία παράθεση των δράσεων και δραστηριοτήτων της Αρχής Λιμένων Κύπρου στα πλαίσια της νέας εικόνας που θέλει να παρουσιάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής στη βάση της εξωστρέφειας, διαφάνειας και δημόσιας λογοδοσίας της.

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου, προστίθεται, επιτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό και καίριας σημασίας έργο σε τρεις άξονες, που οριοθετούν και το πλαίσιο δράσης και του οράματος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι: α) του ιδιοκτήτη των λιμενικών χώρων και εγκαταστάσεων∙ β) του παροχέα υπηρεσιών∙ και, γ) του ρυθμιστή / επόπτη των λιμενικών εγκαταστάσεων. 

"Με πνεύμα παραγωγικό, εκσυγχρονιστικό, δίκαιο και πάντοτε προς όφελος της Αρχής, διαβεβαιώνουμε ότι με ομαδικότητα, συνεργασία και καλή διάθεση και πίστη, θα αναδείξουμε την Αρχή Λιμένων Κύπρου, μέσα από την δουλειά μας, την εργατικότητα και την περαιτέρω αναβάθμιση του έργου που παράγουμε, με καινοτόμες και πρωτοπόρες δράσεις. Με πλήρη αντίληψη των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε και έχοντας επίγνωση του διεθνούς, ευρωπαϊκού και εθνικού πλαισίου στο οποίο δραστηριοποιούμαστε προχωρούμε σε ανανέωση του οράματος μας στο φάσμα του ρόλου της Αρχής, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με την λιμενική βιομηχανία του Τόπου μας και τις κρατικές υπηρεσίες, με εξωστρέφεια, διαφάνεια, ευθυκρισία και πάντοτε εντός των νόμιμων πλαισίων της διοικητικής μας δράσης και των αρχών που διέπουν την χρηστή διοίκηση".

Σε ένα δομημένο λιμενικό σύστημα, προστίθεται, η Αρχή Λιμένων Κύπρου προχωρεί με το πλάνο δράσης της, καλύπτοντας τις ανάγκες που προκύπτουν στο πλαίσιο της δράσης και των αρμοδιοτήτων της, μετεξελισσόμενη σε ένα σύγχρονο Οργανισμό, με υγιείς δράσεις και επενδυτικό πρόγραμμα προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και της λιμενικής βιομηχανίας και σε πλήρη ευθυγράμμιση με την εθνική στρατηγική στους τομείς δραστηριοτήτων της Αρχής. Θέλουμε να καταστήσουμε το έργο της Αρχής Λιμένων Κύπρου ως σημείο αναφοράς και πρότυπο εύρυθμης λειτουργίας και δράσης. Επιθυμούμε την πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού μας. Επιζητούμε τις συνέργειες προς όφελος όλων.

Αναφέρεται επίσης ότι για τις κοινωνικές δράσεις της Αρχής Λιμένων την πρώτη τριμηνία υπό τη νέα σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου, ξεχώρισαν οι δράσεις που αφορούσαν στην παροχή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μέσω μιας πολυήμερης παγκύπριας εκστρατείας για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και η έμπρακτη στήριξη σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού / κοινωφελούς περιεχομένου που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της Αρχής Λιμένων Κύπρου. Παράλληλα, σε διάφορες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, οργανωμένα σύνολα και εμπλεκόμενους, η Αρχή Λιμένων Κύπρου προχώρησε στη δημιουργία εκείνων των απαραίτητων συνθηκών που επιτρέπουν την περαιτέρω προώθηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων της λιμενικής βιομηχανίας του Τόπου μας.

Πρόθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, προστίθεται, είναι η συνέχιση των πιο πάνω δραστηριοτήτων, η αναβάθμιση των συνεργειών με την εμπλεκόμενη λιμενική βιομηχανία και δραστηριότητα και η προώθηση δράσεων που θα αναδείξουν έτι περισσότερο τον ρόλο της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας