Δέκατη συνάντηση δικτύου επαγγελματιών εργασιακών σχέσεων και διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού

Οι εργασιακές εξελίξεις της επικαιρότητας για μείζονος σημασία θέματα, όπως είναι η συζήτηση για την εισαγωγή Εθνικού Κατώτατου Μισθού, η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και η επέκταση της άδειας μητρότητας απασχόλησαν τη 10η συνάντηση του Δικτύου Επαγγελματιών στον Τομέα Εργασιακών Σχέσεων και Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (SLRNetwork).

Το SLRNetwork συστάθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις, Σύγχρονες Επιχειρήσεις» και στην 10η του συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ένεκα της πανδημίας Covid-19, συμμετείχαν 145 στελέχη επιχειρήσεων.

Στο καλωσόρισμα του, ο κύριος Κώστας Χριστοφίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) απεύθυνε ευχαριστίες προς τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, σημειώνοντας τα εθνικής σημασίας θέματα που διαβουλεύονται οι κοινωνικοί εταίροι αυτή την περίοδο.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε από την κα Λένα Παναγιώτου, Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ με θέμα «Διάλογος για την θέσπιση Εθνικού Κατώτατου Μισθού». Έγινε αναφορά στα πορίσματα σχετικών μελετών των ξένων εμπειρογνωμόνων, τα δυνητικά οφέλη και τις προκλήσεις που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις και την οικονομία από την εισαγωγή ενός Εθνικού Κατώτατου Μισθού.

Στη συνέχεια, ο κύριος Πολύβιος Πολυβίου, Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής στην ΟΕΒ, αναφέρθηκε στην συζήτηση που γίνεται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για εκσυγχρονισμό της Στρατηγικής Απασχόλησης Αλλοδαπών Τρίτων Χωρών, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις για κάλυψη των αναγκών τους σε εργατικό δυναμικό.

Ακολούθως, η κυρία Παναγιώτου στην τελευταία της εισήγηση αναφέρθηκε σε διάφορες άλλες εργασιακές εξελίξεις που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στα νομοσχέδια που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, όπου πλέον θα γίνεται πληρέστερος και ορθότερος προσδιορισμός και καταγραφή των ανέργων, την συζήτηση για νομοθετική ρύθμιση της τηλεργασίας και τέλος στην πρόσφατη τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας με την οποία επεκτείνεται η άδεια μητρότητας για το 2ο και 3ο παιδί.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επίλυση όλων των αποριών που υπέβαλαν οι συμμετέχοντες.

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ