Ξανά στο κόκκινο πέρασε η Κύπρος

Στην κόκκινη κατηγορία πέρασε εκ νέου η Κύπρος στον επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εξάπλωση του κορωνοϊού, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, μετά από δύο εβδομάδες στην πορτοκαλί κατηγορία.

Η Κύπρος πέρασε στην κόκκινη κατηγορία μετά την πρόσφατη επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων και θεωρείται ξανά χώρα αυξημένου κινδύνου εξάπλωσης του COVID-19.

Αρκετά βελτιωμένη εμφανίζεται πλέον η εικόνα σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία, όπου αρκετές περιοχές βρίσκονται στην πράσινη, ή «ασφαλή» κατηγορία, με τις υπόλοιπες να παραμένουν στην πορτοκαλί κατηγορία.

Στο πορτοκαλί βρίσκονται και οι πλείστες περιοχές της Σουηδίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας, καθώς και η Δανία. Ωστόσο η κατάσταση είναι ανάμικτη στη Νορβηγία, την Πολωνία και την Τσεχία, όπου κάποιες περιοχές βρίσκονται στην κόκκινη κατηγορία.

Στην κόκκινη κατηγορία, ή με τις πλείστες περιοχές σε αυτή την κατηγορία, βρίσκονται η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Αυστρία και η Ουγγαρία.

Στο βαθύ κόκκινο, ένα βήμα πιο κάτω από τις κόκκινες ζώνες, βρίσκονται οι Βαλτικές χώρες, η Ρουμανία, σημαντικό μέρος της Βουλγαρίας, η Σλοβενία, μέρος της Κροατίας και η βόρεια Ελλάδα. Στην Ελλάδα, στην πορτοκαλί κατηγορία βρίσκονται η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου καθώς και η Ήπειρος και η Αττική.

Ως πορτοκαλί ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ κάτω από 50 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ 50 και 75 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 1% ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ των 75 και των 200 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ είναι χαμηλότερο του 4%. 

Ως κόκκινη ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (οπότε και η χώρα περνά στην «βαθιά κόκκινη» κατηγορία). 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές