«Μπορεί να αποκτήσει ένα νέο και πιο ελκυστικό ''brand name'' η Λευκωσία»

Σημαντική είναι η συμβολή του ΕΒΕΛ και των επιχειρηματιών κατά την κρίση του 2013, αλλά και κατά την πανδημία, αφού τελικά η Κύπρος θα έχει ψηλότερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από τον μέσο όρο της Ευρώπης, είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τη διάρκεια προγεύματος εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Λευκωσίας.

Αυτό συμβαίνει λόγω των σωστών πολιτικών της κυβέρνησης, αλλά και των σωστών προγραμμάτων, είπε σημειώνοντας παράλληλα ότι «χωρίς το δικό σας επιχειρηματικό δαιμόνιο, να προσαρμοστείτε στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, δεν θα πετυχαίναμε αυτά τα αποτελέσματα».

Η Κυβέρνηση, ανάφερε, εκτιμά ότι ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι στο 5,5%, «αλλά θα διαψευσθούν θετικότατα, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης σίγουρα θα έχει το 6 μπροστά αλλά που θα πλησιάζει το 7%. Σε όλους τους τομείς της οικονομίας υπάρχει μεγάλη ζήτηση».

«Το νούμερο ένα πρόβλημα είναι το εργατικό δυναμικό και αυτό είναι η απόδειξη της επίδοσης της οικονομίας, αλλά και η ευθύνη εμάς να βρούμε λύσεις γιατί το πρόβλημα θα διογκώνεται με την πλήρη ομαλοποίηση των συνθηκών οικονομίας το 2020-2022», πρόσθεσε.

Συνειδητά ο ΔΗΣΥ στηρίζει τους επιχειρηματίες «όχι λόγω συμφέροντος αλλά γιατί χωρίς εσάς δεν μπορεί να υπάρχει οικονομία, και χωρίς δυνατή οικονομία δεν μπορούν να υπάρχουν θέσεις εργασίας», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου.

Ο ΔΗΣΥ αλλά και η κυβέρνηση δεν έκαναν λάθη που να θέσουν το καράβι της Κύπρου σε κίνδυνο, «τουναντίον όταν το καράβι κτύπησε στα βράχια, με απόλυτη ψυχραιμία και μακριά από λαϊκισμούς χτυπήσαμε τις απαραίτητες γέφυρες», είπε ο κ. Αβέρωφ και πρόσθεσε ότι χωρίς τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως και του ΔΗΚΟ, δεν θα ήταν κατορθωτή η πορεία εξόδου της χώρας από το μνημόνιο.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Μιχάλης Μουσιούττας αναφέρθηκε στα κύρια χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα της Λευκωσίας και στα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Λευκωσίας.

Ως Επιμελητήριο, είπε «δεν εμπλεκόμαστε στην πολιτική και δεν αναπτύσσουμε πολιτική δράση. Ωστόσο, θεωρούμε χρήσιμο να υπάρχουν άριστες σχέσεις μαζί με το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα με εσάς τους βουλευτές Λευκωσίας και Κερύνειας, για την αποτελεσματική προώθηση προβλημάτων, τομών και μεταρρυθμίσεων, που στις πλείστες των περιπτώσεων χρειάζονται την έγκριση και συγκατάθεση της Βουλής».

Συνέχισε λέγοντας ότι η Λευκωσία λόγω του διαμοιρασμού της έχει αρκετές ιδιαιτερότητες, οι οποίες εμποδίζουν τόσο την ορθολογική ανάπτυξη  όσο και τις προοπτικές της και με δεδομένο αυτή την αρνητική πτυχή, που άπτεται του πολιτικού προβλήματος της χώρας μας, είμαστε υποχρεωμένοι να προωθούμε εναλλακτικές λύσεις για να βοηθήσουμε την πόλη και επαρχία της Λευκωσίας να αναπτυχθεί και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο κοινωοικονομικό γίγνεσθαι της Κύπρου.

«Το ΕΒΕΛ έχει ιδέες, έχει προτάσεις, έχει εισηγήσεις. Σας καλούμε από κοινού να τις συζητήσουμε, να τις αξιοποιήσουμε αλλά πιο σημαντικό να στηρίξετε τη Λευκωσία. Η Λευκωσία, με όραμα και θετική διάθεση, μπορεί να μετατραπεί σε στολίδι, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Μπορεί να αποκτήσει ένα νέο και πιο ελκυστικό «brand name» που θα την καθιερώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο κ. Μουσιούττας καταλήγοντας.

Στο πρόγευμα εργασίας παρευρέθηκαν επίσης Βουλευτές Λευκωσίας/Κερύνειας του ΔΗΣΥ, ο Διευθυντής του ΕΒΕΛ Σωκράτης Ηρακλέους, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΛ.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη