«Είναι ευλογία να βλέπεις γεμάτα εστιατόρια και ξενοδοχεία»

Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η κυβερνητική εξαγγελία για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και ζητήματα που απασχολούν τους φθαρτοπαραγωγούς, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε στο πλαίσιο περιοδείας του στο Παραλίμνι και επαφών που είχε, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Νεοφύτου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εξαγγελία από την Κυβέρνηση σχετικά με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. «Την έχουμε μελετήσει πολύ σοβαρά από τη μέρα, που έχει εξαγγελθεί», είπε συγχαίροντας τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και τον  Υπουργό Οικονομικών και το σύνολο της Κυβέρνησης «για αυτή την εξαιρετικά δομημένη πολιτική πρωτοβουλία».

Όπως είπε, «η χώρα μας θα δει πολύ γρήγορα σημαντικά αποτελέσματα από αυτές τις πολιτικές», προσθέτοντας ότι η Κύπρος θα γίνει ένας από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς.

«Όλοι το ξέρουμε πως με ξένες επενδύσεις επωφελείται και η οικονομία και η κοινωνία του τόπου», επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Παραλιμνίου, ότι μαζί του «και με τους υπόλοιπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα μεριμνήσουμε να περάσει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης για το καλό του συνόλου της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε τη χαρά του γιατί οι τουριστικές επιχειρήσεις τον Οκτώβριο φέτος, βρίσκονται στα επίπεδα Οκτωβρίου 2019 και αυτό «είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον τόπο μας» και «είναι ευλογία να βλέπεις γεμάτα εστιατόρια και ξενοδοχεία, είναι ευλογία να βλέπεις τον κόσμο να απασχολείται».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε προηγουμένως επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης Παραγωγών Φθαρτών  «Άνοιξη» και είχε συνάντηση με παραγωγούς στη ΣΕΔΙΓΕΠ. Δήλωσε σχετικά ότι κατέγραψε τις αγωνίες και τα προβλήματα «και θα δούμε με την Κυβέρνηση πώς μπορούμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας».

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»